Afbeelding
Foto: Ton de Vos

Gezellig sporten voor ouderen in Groessen

GROESSEN - Op 21 maart is officieel de lente begonnen. Een mooie aanleiding om te beginnen met wat meer te bewegen in de buitenlucht: Doe mee aan 'Samen Sportief Groessen Duiven Loo'.

Een sportief, gezond en gezellig treffen voor ongeveer 15 deelnemers vanaf 60 jaar vanuit Groessen, Duiven of Loo. Wekelijks, op dinsdag, een uur buiten sporten, op je eigen niveau. Naast het samen sporten, is een praatje en kennismaken met anderen ook heel belangrijk tijdens dit actieve buitensport-, spel- en beweeg-uur, waarbij vrijwilligers na afloop een gezonde sportlunch verzorgen. In principe sporten we lekker buiten. Bij slecht weer kunnen we ook in het Dorpshuis terecht. Er zijn twee groepen, voor de tweede groep is het schema als volgt, op dinsdags: 11:30 – 12:00: vrije inloop met een kopje koffie / thee; 12:00 – 13:00: sport uur (ieder op zijn / haar eigen niveau) onder begeleiding van een gediplomeerde trainer. Vanaf 13:00 gezamenlijke gezellige lunch in het Dorpshuis. De eerste groep begint een uur eerder. De kosten bedragen 5,= per deelnemer per keer. Hiervoor krijgt iedereen een sportief en gevarieerd outdoor trainingsuur aangeboden door een gediplomeerde trainer en wordt het sport uur gezamenlijk afgesloten met een gezonde lunch.

U kunt zich aanmelden door een email te sturen naar: Dorpshuisgroessen@hotmail.com met vermelden van voor- en achternaam, leeftijd en telefoonnummer waarop u bereikbaar bent

De maximale groepsgrootte is in verband met de individuele aandacht door de trainer en de veiligheid vastgesteld op 15 deelnemers. Overige aanmeldingen komen op een wachtlijst.


Actief zwerfvuil opruimen

WESTERVOORT - Er wordt in Westervoort actief zwerfvuil geraapt, onder andere door Henriëtte en Wil. Daarbij gebruiken zij de handige gratis app HelemaalGroen die hen nog enthousiaster maakt om aan de slag te gaan.

HelemaalGroen stimuleert individuele burgers om zwerfafval op te ruimen en maakt hun inzet zichtbaar op een kaart app.helemaalgroen.nl. Dit in Geesteren (Achterhoek) gestarte burgerinitiatief telt na bijna vijf jaar 14.716 vrijwilligers.

Er kunnen nog best wat actievelingen bij in Westervoort, er ligt genoeg rommel aldus de twee dames. Kijk op www.helemaalgroen.nl als je mee wilt doen.

Henriëtte en Wil