MDT-coaches Yannick Eelderink en Lars van Onna geven voorlichting
MDT-coaches Yannick Eelderink en Lars van Onna geven voorlichting Foto:

MDT Candea College Saturnus

DUIVEN - Op het Candea College Saturnus in Duiven gonst het van activiteit en enthousiasme, gedragen door een aantal leerlingen die zich al maandenlang wijden aan hun maatschappelijke diensttijd (MDT). Een tussenstand.

Door Lars van Onna

De inzet van de leerlingen is zo veelomvattend dat het bijna onmogelijk is om alles op te sommen. Van het bijstaan van diverse sportclubs tot assisteren bij reddingszwemmen en zelfs het schminken voor goede doelen: deze jongeren zijn overal te vinden.

Maar dit is slechts het begin. Het hele tweede leerjaar staat op het punt zich bij de MDT aan te sluiten. In de komende week zullen ze verschillende bedrijven bezoeken, waar ze een introductie krijgen over de activiteiten van het bedrijf en hun duurzaamheidsambities. Na afloop van deze introducties krijgen ze een uitdagend vraagstuk voorgeschoteld.

In de klaslokalen dient het vak aardrijkskunde als het podium voor een theoretische verdieping in deze vraagstukken. MDT biedt vervolgens een unieke kans om deze concepten in de praktijk te brengen. Dit opent de deur naar een scala aan mogelijkheden: van discussies over de bereidheid om vegetariƫr te worden tot het verkennen van methoden om de recyclingcyclus te vergroten en ook juist de bewustwording rondom het recyclen.
Kortom met ongekende enthousiasme werken leerlingen aan deze diverse uitdagende MDT-projecten. Ze laten zich leiden door nieuwsgierigheid, gedreven door een verlangen om de wereld om hen heen te begrijpen en te verbeteren. Elke dag is een nieuwe kans om te leren, te groeien en het verschil te maken.