Leerlingen in gespek met Jan Godschalk
Leerlingen in gespek met Jan Godschalk Foto:

Wat gebeurde er tijdens de Tweede
Wereldoorlog in de Liemers?

LIEMERS - Wat gebeurde er tijdens de Tweede Wereldoorlog in de Liemers? Leerlingen van het Liemers College zijn actief aan de slag gegaan met deze vraag! 

Op maandag 8 april brachten ze een bezoek aan de Turmac Cultuurfabriek in Zevenaar. Hier kregen ze historische foto's om te onderzoeken. In het Filmhuis keken ze naar de documentaire ‘Quick Anger’, die de bevrijding vanuit Westervoort belicht. Vervolgens bezochten ze Kunstwerk! Liemers Museum en het Streekarchivariaat Liemers en Doesburg, waarna een stadswandeling volgde.

Na deze excursie interviewden ze een expert of ooggetuige van de Tweede Wereldoorlog. Nu gaan de leerlingen aan de slag met het verwerken van alle verzamelde informatie in vlogs. Deze videoverslagen van het onderzoek zullen binnenkort te bekijken zijn op het YouTube-kanaal van Leven in de Liemers. Dit project is mede mogelijk gemaakt met steun van het Cultuur- en Erfgoedpact ‘Leven in de Liemers’.

Heb jij ook een goed idee voor een creatief, kunstzinnig of historisch project in de Liemers? Kijk dan op www.levenindeliemers.nl/stimuleringsbudget om te zien of jouw project in aanmerking komt voor een bijdrage van het Cultuur- en Erfgoedpact van de Liemers. Je kunt doorlopend een aanvraag indienen. Er is € 2.000 per aanvraag beschikbaar.