Er zijn extra activiteiten in de meimaand
Er zijn extra activiteiten in de meimaand Foto: JAN ADELAAR

Beleef Fort Pannerden in de meimaand

DOORNENBURG - Ja, het is weer lente! We hebben de meivakantie, Hemelvaartsdag, Moederdag, de Pinksterdagen, allemaal in de maand mei! De deuren van Fort Pannerden gaan extra open voor onze bezoekers. Geschiedenis, natuur, kunst en cultuur met nieuwe en beproefde belevingen. Voor jong en oud, groepen of alleen gaand, minder mobiel of goed ter been: voor elk wat wils.

In het fort: voor kunstliefhebbers is de tentoonstelling Soils van kunstenaars van het kunstcollectief Gelderse Poort te bezichtigen. Voor de kinderen: een speurtocht naar zakken over Soils en andere elementen! Aan welke elementen heeft Fort Pannerden bloot gestaan en welke heeft zij getrotseerd. Buiten het fort:Voor iedereen die goed ter been is: de Vossenjacht. Dit is een speurtocht rond het fort naar sporen van vossen en tegelijkertijd naar de geschiedenis over de meidagen van 1940 op Fort Pannerden. 
Heb je zin in een mooie fiets- of wandeltocht in de omgeving? Bij de balie in het fort is gratis een boekje verkrijgbaar met zeven fietsroutes en drie wandelroutes. Zolang de voorraad strekt.

Moederdag

Op moederdag 12 mei krijgen alle moeders een consumptiebon bij de balie voor een gratis consumptie in ons restaurant!

Openingstijden 

Zaterdag 27 april tot en met zondag 12 mei open van 11.00 -17.00 uur. Uitgezonderd de maandagen en dinsdag 7 mei. De rest van de maand mei is Fort Pannerden alle weekenden en de woensdagen geopend. Ook maandag 20 mei, tweede Pinksterdag. Met de Museumkaart is de toegang gratis (behalve een toeslag voor het elementsspel).
Zie voor meer informatie: www.fortpannerden.eu

Adres: Waaldijk 1, Doornenburg.


‘Inshallah a boy’ bij Filmhuus Westervoort

WESTERVOORT - Bij Filmhuus Westervoort in Huize Vredenburg is woensdag 8 mei de film ‘Inshallah a boy’ te zien. 

Dit is een ontroerend en vaak ook humoristisch drama dat zich afspeelt in Jordanië. Het verhaal is geïnspireerd door ware gebeurtenissen.

Vanaf 19.30 uur bent u welkom in Huize Vredenburg. Het eerste kopje koffie of thee is gratis. De film start om 20.00 uur en halverwege de avond is er een pauze.
Zitplaatsen kunnen gereserveerd worden op www.filmhuuswestervoort.nl voor € 5,- per stuk. Uw plaats wordt dan tot 19.45 uur bezet gehouden.