• Alles
 • (1)
  Overig
 • (4)
  Algemeen
 • (1)
  Sport
 • (1)
  Muziek

Horsterpark Golf Open voor goed doel

vrijdag 13 september 12:30 uur

Het open golftoernooi dat vorig jaar voor het eerst in het Horsterpark werd gehouden gaat dit jaar op herhaling. De tweede editie is vastgesteld op vrijdag 13 september. Het toernooi in een initiatief van Rotary Duiven. Iedereen kan meedoen.

Duivenaar Hans Willems is de trekker van het evenement namens de organiserende Rotary-commissie. Was het vorig jaar in de aanloop naar het evenement nog spannend, nu heeft hij er alle vertrouwen in dat het toernooi opnieuw een succes wordt. Hans: "We hebben al vijftig aanmeldingen en verwachten uit te komen tussen de tachtig en negentig deelnemers. Vorig jaar hadden we er 94, dan wordt het al krap. Twee deelnemers meldden zich toen op het laatste moment af. Het is raar om te zeggen, maar daar waren we eerlijk gezegd wel blij mee."

Het Ekris Horsterpark Golf Open is een toernooi waar iedereen aan mee kan doen. Dus ook niet-ondernemers en mensen die geen golfvaardigheidsbewijs hebben. Het golfen in een park is anders dan op een echte golfbaan, beaamt Hans Willems. "Het is wat minder vlak en ook de greens zijn niet perfect geschoren. Maar vorig jaar is gebleken dat het prima gaat. Niemand maakte van de wat minder ideale omstandigheden een punt. Ik moet zeggen dat de gemeente en de medewerkers van het Horsterpark ook erg hun best doen er iets van te maken. Het gras wordt echt kort gemaaid."

Zoals iedere activiteit van de Rotary gaat de opbrengst van de actie naar het goede doel. Twee goede doelen zelfs: de Stichting Kerstontmoeting Duiven-Westervoort en Home-Start de Liemers. Kerstontmoe­ting organiseert ieder jaar op tweede kerstdag een diner voor eenzame senioren in Duiven en Westervoort. Home-Start ondersteunt gezinnen bij alledaagse opvoedvragen. De twee organisaties kunnen zich bij voorbaat in de handen wrijven, want vorig jaar konden Stichting AED-netwerk Duiven en GoClean de Liemers ieder 2500 euro in ontvangst nemen.

Deelnemers betalen 150 euro inschrijfgeld per team van twee personen, maar mocht iemand een hole-in-one slaan op hole 9 (130 meter), dan is hij of zij spekkoper. De eerste deelnemer die dat flikt gaat met een MINI van hoofdsponsor Ekris naar huis. Naast Ekris zijn er hole-sponsors. Hans Willems: "Daar zoeken we nog bedrijven voor à 250 euro per hole."

Het toernooi op 13 september begint om 12.30 uur met een ontvangst van de deelnemers. Na een kort openingswoord door voorzitter Arjan ter Bogt van Rotary Duiven, slaat burgemeester Rik de Lange om 13.10 uur de eerste bal. Tot 17.00 uur wordt er gegolfd, met halverwege een pauze met kaas van De Kaastobbe uit Duiven en wijn. De dag wordt afgesloten met de prijsuitreiking en een barbecue. Alleen deelnemen aan de barbecue kan ook (25 euro pp). Aanmelden voor het toernooi en de bbq kan via het emailadres rotaryduiven@ziggo.nl.


deel deze activiteit

Locatie

Horsterpark
Duiven
Horsterparklaan
6922nr


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.