• Alles

Pony- en koetsendag bij Landsmaat

zondag 22 september 13:45 t/m 17:00 uur

KansPlus de Liemers en omstreken is een afdeling van een belangennetwerk dat zich inzet voor mensen met een verstandelijke beperking. Op zondag 22 september wordt voor de 39e keer een pony- en koetsendag gehouden in combinatie met een dag voor jonge kinderen. Het evenement vindt net als vorig jaar plaats bij Manege Landsmaat in Groessen.

Tom is 20 jaar. Hij is de zoon van Angela Bernards uit Westervoort en een van de jongeren met een beperking die zich op de pony- en koetsendag verheugt. Hoogtepunt moet worden een toerrit met een huifkar en koetsen met paarden door de prachtige omgeving van Groessen. Naast de mensen van de manege verlenen medewerking vrijwilligers van koetsenclub De Wipsingel uit Beek en zorgboerderij Belfjor uit Loil.

Angela Bernards: "Tom heeft vorig jaar ook meegedaan en dat was voor hem een leuke ervaring. Mensen met een beperking en paarden is sowieso een goede combinatie. Tom maakt deel uit van een begeleid wonen-project van Elver in Nieuw-Wehl. Daar rijdt hij regelmatig paard bij Zandewierde. Een manege die helemaal is gericht op mensen met een beperking. Paarden voelen mensen goed aan. Voor Tom en veel anderen werkt dat heel rustgevend."

Het is dit jaar voor het eerst dat Angela Bernards niet alleen als ouder maar ook als vrijwilliger van KansPlus bij het evenement in Groessen is betrokken. KansPlus is de grootste organisatie van Nederland die zich inzet voor mensen met een verstandelijke beperking. De organisatie staat op het standpunt dat het belangrijk is dat mensen met een verstandelijke handicap met elkaar in contact komen en blijven, en zo hun netwerk vergroten. Daarnaast wil KansPlus mensen met een handicap en hun naasten zoveel mogelijk ondersteunen en op de hoogte houden van de steeds veranderende wet- en regelgeving en andere zaken.

Angela Bernards: "Ze organiseren veel. Zeker vier à vijf activiteiten per jaar. Boottochten, familiedagen, bezoekjes aan de dierentuin, kerst- en paasactiviteiten en informatiebijeenkomsten. Als je eigen kind een beperking heeft, help je af en toe graag mee. Zeker als het in je directe omgeving is, zoals nu de pony- en koetsendag in Groessen."

Naast de toerrit worden op 22 september activiteiten gehouden voor jonge kinderen bij de Landsmaat. Ze kunnen paardrijden, er worden spelletjes gedaan, er liggen kleurplaten klaar en er is kleinvee aanwezig. Het geheel wordt opgeluisterd met muziek en wat te eten en drinken. De dag begint om 13.45 uur en duurt tot 17.00 uur. Iedereen is welkom, ook mensen die geen lid zijn van KansPlus. De toerrit start stipt om 14.00 uur. Mensen met een beperking en hun begeleiders die mee willen rijden worden verzocht een kwartier eerder aanwezig te zijn. Vooraf aanmelden mag, maar hoeft niet. Manege Landsmaat ligt aan Den Oldenhoek 3 in Groessen.

Contactpersoon van KansPlus de Liemers is Peter Schaars, telefoon 06 5751 3232, email peterschaars@hotmail.com.


deel deze activiteit

Locatie

Manege Landsmaat
Groessen
Den Oldenhoek 3
6923SE


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.


 

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden