• Alles

Wat houdt de Nashville-verklaring in? Zegt de Bijbel echt iets over een homoseksuele geaardheid?

maandag 23 september 19:30 uur

Foto: Wijdekerk.nl

Maandag 23 september 19.30 vindt in de witte Kapel aan Rijksweg 56b een debat-avond plaats, met inleiding door ds. Jolande van Baardewijk, over de Nashville-verklaring.

Een uit Amerika overgewaaide, vertaalde verklaring verwoordt, dat een homoseksuele geaardheid maar ook het je niet in je lichaam thuis voelen als man of vrouw, niet Gods wil zou zijn. Deze verklaring heeft in de publiciteit veel stof doen opwaaien.

In onze Protestantse gemeente geloven we, dat God alle mensen liefheeft en aan ieder mens liefdevol trouw is; en ditzelfde van mensen wil: dat we elkaar liefdevol trouw zijn. Hoe verhouden zich ons geloof en deze Nashville-verklaring?

In de lezing en in het debat verdiepen we ons hierin: zegt de Bijbel werkelijk iets over een homoseksuele geaardheid en over transgenderisme? De verschillende culturele achtergronden waartegen Bijbelboeken geschreven zijn, nemen we mee in het bespreken van de teksten, die geregeld genoemd worden. En mochten een aantal teksten werkelijk over een homoseksuele geaardheid gaan of over transgenderisme, wat betekent ze dan nu, in deze tijd, voor ons die nu leven?

Welkom, ook als je 'ns vrijblijvend komt luisteren, proeven!


deel deze activiteit

 

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden