• Alles

Hand in Hand tijdens de Week van de Opvoeding

woensdag 9 oktober 9:00 t/m 12:00 uur

Het thema van de Week van de Opvoeding 2019 is Hand in Hand. Home-Start De Liemers, Buurtgezinnen en de ouder-kindcafé’s slaan de handen ineen en organiseren een inloopcafé op woensdagochtend 9 oktober in De Stek in het centrum van Duiven.

De Week van de Opvoeding is van en voor iedereen die te maken heeft met het opvoeden van kinderen. Daarom besloten Home-Start De Liemers, Buurtgezinnen Duiven en Westervoort, de ouder-kindcafé’s uit Duiven, Zevenaar en Westervoort en het ouder-kindcafé van Kerkvoornu samen te werken. Zij organiseren een inloopcafé voor ouders en kinderen op de woensdagochtend van de themaweek.

Tijdens het inloopcafé kunnen ouders kennis maken met de verschillende organisaties en initiatieven. Daarnaast komen ze andere ouders tegen om mee te kletsen over de kinderen, opvoeden, het weer of andere zaken. Ook wordt er wat lekkers geserveerd voor zowel de ouders als de kinderen. De kinderen kunnen spelen in de speelruimte van De Stek, de ontmoetingsruimte van Kerkvoornu. Aan het einde van het bezoek ligt er een verrassing klaar.

Miranda van der Steen, coördinator Buurtgezinnen en een van de organisatoren, over het initiatief: “Wij hebben ervoor gekozen dit inloopcafé samen te organiseren, want het is belangrijk om de ouders te laten weten dat ze er niet alleen voor staan. Bij de ouder-kindcafé’s ontmoeten ouders andere ouders. Via Home-Start kan een vrijwilliger een gezin ondersteunen. En Buurtgezinnen kan een steungezin zoeken voor als een gezin een vraag heeft over opvoeden. Als ouders hoef je het niet alleen te doen. Dat is de belangrijkste boodschap.”

Aanmelden voor het café is niet nodig. Het inloopcafé vindt plaats op woensdag 9 oktober van 9.00 uur tot 12.00 uur in De Stek aan Rijksweg 53 in Duiven. Er zijn parkeerplaatsen voor de deur.


deel deze activiteit

Locatie

De Stek
Duiven
Rijksweg 53
6921AC


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.


 

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden