• Alles

Presentatie van boek en spel

zaterdag 9 november 15:00 uur

Op 9 november verschijnt bij uitgeverij 18.02 publishing het tweede boek van Miranda van der Steen: ‘Vredebreuk’. Op diezelfde dag zal ook kaartspel 36 gelanceerd worden.

Vorig jaar verscheen het debuut van Miranda van der Steen, ‘Broer’. Na het succes van dat boek verschijnt er dit jaar een nieuw boek van de auteur namelijk Vredebreuk. Het boek is geschreven in een geheel andere stijl, maar is net zo makkelijk leesbaar als het eerste.

Het boek vertelt de perikelen van de bewoners van twee villa’s die in een doodlopende straat staan. De twee stellen die er wonen, maken elkaar het leven zuur. Als Jaspera wakker wordt en ziet dat er achter de enorme ramen van hun overburen levensgrote foto’s prijken, schiet hem en zijn vriendin dat in het verkeerde keelgat. De foto’s zijn niets verhullend en moeten verdwijnen voordat ze bezoek krijgen. En voordat de postbode langs komt. En de bouwvakkers die de gevel komen reinigen. De overburen zijn op vakantie, dus het is aan Jasper en Jantine om de foto’s te verwijderen. Dat is lastig, zeker als er ondertussen een dode valt.

Vorig jaar heeft de uitgever 18.02 publishing contact gezocht met MBO RijnIJssel en een wedstrijd uitgeschreven voor de studenten. De studenten van de opleiding Mediavormgever maakten ieder een omslag voor Vredebreuk. Noortje Leijgraaff heeft de wedstrijd gewonnen en de omslag vormgegeven. In de omslag is een optische illusie verwerkt. Dit sluit goed aan op het absurdistische verhaal waarin ook niet alles is zoals het lijkt.

Naast het boek zal ook het kaartspel 36 worden gelanceerd. Het spel is losjes gebaseerd op een spel uit de jaren ’70 dat in de Verenigde Staten populair was. In Nederland is het spel nooit bekend geweest. Reden genoeg om het spel in de huidige vorm te introduceren. Het kaartspel ligt in de lijn van bijvoorbeeld Uno en 15 go. Een snel spel dat vanaf 7 jaar kan worden gespeeld en met maximaal 5 personen.

Het principe van het kaartspel 36:

De tien kaarten die je in een willekeurige volgorde ontvangt bij de start, wissel je in de loop van het spel om. Dit doe je totdat je als eerste een reeks kaarten hebt, waarbij oplopend links het laagste getal en rechts het hoogste getal ligt. De kaarten van je tegenstander zijn zichtbaar voor je, waardoor je strategisch kunt spelen. Maar je tegenstander ook.

Op 9 november om 15.00 uur zal in De Stek aan de Rijksweg 53 de presentatie van het boek en het spel plaatsvinden. Dit is toegankelijk voor iedereen die interesse heeft.


deel deze activiteit

Locatie

De Stek
Duiven
Rijksweg 53
6921AC


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.


 

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden