• Alles
  • (1)
    Algemeen
  • (1)
    Theater

Proefproject Go Clean en Duiven om zwerfafval te voorkomen

donderdag 21 november 19:30 uur

Deze maand geven de gemeente Duiven en Go CleanDe Liemers de aftrap voor haar deelname aan een pilot-project in samenwerking met de provincie Gelderland. De pilot is gericht op de preventieve aanpak van zwerfafval. De pilot duurt een jaar en naast de gemeente Duiven doen nog twee andere gemeenten uit Gelderland mee.

Centraal binnen de pilot staat de samenwerking tussen de gemeente en haar inwoners. Het doel is het zwerfafvalprobleem in de gemeente zo goed mogelijk in beeld te brengen en met deze informatie te werken aan maatregelen die zwerfafval voorkomen.

De gemeente laat op een aantal locaties een zwerfafvalonderzoek uitvoeren. Vrijwilligers registreren gevonden zwerfafval en informatie over hun schoonwandelactiviteiten in de Litterati App.

De registraties worden opgeslagen in het 'zwerfafvalkompas'. Dit online platform geeft gedetailleerde informatie over zwerfafval in de gemeente: om hoeveel zwerfafval gaat het en waar ligt het.

Met deze informatie hoopt de gemeente beleid te ontwikkelen gericht op het voorkomen van zwerfafval. Ook geeft het de schoonwandelaars inzage in eigen opruimactiviteiten en kunnen zij onderling contact leggen en informatie uitwisselen.

Plan van aanpak

Het plan van aanpak voor het komende jaar omvat onder andere onderzoek van verschillende locaties in de gemeente Duiven op zwerfafval, testen van preventie maatregelen, samenwerkingsproject met Candea College gericht op minder zwerfafval, uitbreiding en actieve ondersteuning van de schoonwandelaars en informatieverzameling via het online platform 'het zwerfafvalkompas'.

De gemeente Duiven en GoClean ondersteunen de schoonwandelaars met opschoonmaterialen, informatieavonden, nieuwsbrieven en een centraal aanspreekpunt waar zij met vragen terecht kunnen.

De eerstvolgende informatiebijeenkomst is op donderdag 21 november in cultureel centrum De Ogtent in Duiven om 19.30 uur. Meer informatie en aanmelden kan via info@goclean-deliemers.nl.


deel deze activiteit

Locatie

De Ogtent
Duiven
Remigiusplein 9
6921BL


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.


 

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden