• Alles
  • (1)
    Sport

Speciale ruilmiddag voor historische plaatjes van Jumbo

woensdag 26 februari 14:00 t/m 19:00 uur

Foto: René Nijhuis

Wie het Jumbo-verzamelalbum 'Gemeente Duiven, een boek vol geschiedenis' nog niet compleet heeft, kan woensdag 26 februari tussen 14.00 en 19.00 uur proberen de laatste plaatjes te verkrijgen tijdens een ruilmiddag in De Stek, het onderkomen van KerkvoorNu in de oude bibliotheek.

De ruilmiddag zou eerst in de Jumbo-supermarkten zijn, maar eigenaar Chris Gradussen besloot uit te wijken naar De Stek vanwege de verwachte belangstelling: "De actie is een groot succes. We hebben zelfs plaatjes moeten bijdrukken. Ik krijg veel positieve reacties, maar mensen zijn ook bezorgd dat ze niet op tijd aan alle plaatjes komen." Om mensen die woensdagmiddag werken ook een kans te geven is de sluitingstijd verplaatst van 17.00 naar 19.00 uur.

De plaatjesactie begon zaterdag 21 december. De Historische Kring Duiven-Groessen-Loo zorgde voor de meer dan driehonderd afbeeldingen en foto's plus de verklarende teksten. In het album is er aandacht voor onder andere gebouwen, tradities en bedrijvigheid. Het doel is inwoners enthousiast te maken voor lokale geschiedenis.

Dat is zeker gelukt bij de 63-jarige Gerrit Spaan. Hoewel geboren in Groessen voelt Gerrit zich een echte Duivenaar. "Toen ik 4 jaar was, zijn we naar Duiven verhuisd. Tussendoor heb ik in Westervoort en Ede gewoond, maar Duiven trekt vanwege de gemoedelijkheid. Als je in Ede je buurman ondersteboven liep, zag hij je nog niet. Als ik hier bekenden tegenkom, groet iedereen."

Toen het geschiedenisalbum uitkwam, was Gerrit Spaan er als de kippen bij. "Normaal ben ik geen verzamelaar, maar dit vind ik wel leuk. Als oude Duivenaar zie je hoe het vroeger ook alweer was. Voor nieuwe Duivenaren is het ook leuk. Die kunnen de geschiedenis van hun woonplaats ontdekken."

Album bijna compleet
Gerrit Spaan doet alles om zijn album compleet te krijgen. Zo heeft hij zijn dubbele plaatjes op Marktplaats te ruil aangeboden. Terwijl we praten, komt er iemand aan de deur die daarop gereageerd hebt. "In het begin ging het snel, maar nu wordt het lastiger. Ik denk dat ik er nog zo'n veertig nodig heb. Hopelijk vind ik die op de ruilbeurs."


deel deze activiteit

Locatie

De Stek
Duiven
Rijksweg 53
6921AC


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.


 

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden