• Alles
  • (1)
    Algemeen
  • (1)
    Theater

De zomervakantie feestelijk afsluiten

vrijdag 21 augustus 19:00 uur

Geen ‘Westervoort in Beweging’ dit jaar. Het jaarlijkse zomerfeest als afsluiting van de schoolvakantie werd al in april vanwege corona afgelast. Nu is er iets dat met wat fantasie als alternatief aangemerkt zou kunnen worden: de ‘Summerland Dinnershow’ op 21 en 22 augustus bij Wieleman.

Het is een activiteit waarin de band Summerland en zalencentrum Wieleman elkaar hebben gevonden. Zowel Summerland als Wieleman heeft zware maanden achter de rug. Tientallen geplande optredens van de band konden niet doorgaan en hetzelfde geldt voor feesten en andere activiteiten bij Wieleman. Met de ‘Summerland Dinnershow’ willen beide partijen weer voor wat leven in de brouwerij zorgen. Er wordt een vijfgangendiner geserveerd met de hele avond live muziek.

Martijn Wieleman van Wieleman: “We krijgen veel enthousiaste reacties. Je merkt dat mensen zin hebben in een verzetje na al die corona-ellende. Dat we voor de vrijdag en zaterdag van het weekend van ‘Westervoort in Beweging’ hebben gekozen is natuurlijk niet toevallig. Voor veel Westervoorters is dat traditioneel de afsluiting van de zomervakantie. Gezellig bijpraten met dorpsgenoten onder het genot van lekker eten en drinken en muziek. Bij ons is dan altijd het Muziekfeest, maar ook dat gaat niet door. Nu dus wel de ‘Summerland Dinnershow’. We verwachten er veel van.”

Dat is gekozen voor een samenwerking met Summerland ligt voor de hand. De band is een begrip in Westervoort. Al meer dan dertig jaar speelt Summerland met de kermis bij partycentrum Maksim, voorheen Hugen. Ook bij Wieleman is de band kind aan huis. Martijn: “Bij veel bruiloften en feesten spelen ze bij ons. Succes verzekerd.”

Jan van Rijswijk, bandleider van Summerland, is blij met de samenwerking met Wieleman. “We zijn een semiprofessionele band. Een aantal leden is volledig afhankelijk van optredens. Je kunt stellen dat we sinds half maart werkloos zijn. In het begin dachten we nog dat het met een paar maanden wel over zou zijn, maar onderhand begint het op een nachtmerrie te lijken. We hebben de tijd gebruikt om onze spullen te vernieuwen en te onderhouden en we hebben ons repertoire uitgebreid. Maar je wilt weer aan de bak. Daarom zijn we ontzettend blij dat we met Wieleman afspraken hebben kunnen maken.”

Martijn Wieleman: “Wij zijn ook hard geraakt. Nu met de versoepeling komen er wel weer boekingen voor etentjes, maar daar blijft het bij. Onze omzet is lang niet op het niveau van voor de pandemie.”

Tijdens de ‘Summerland Dinnershow’ worden de coronaregels in acht genomen. De capaciteit blijft beperkt tot iets meer dan tachtig personen. De avond van 22 augustus is bijna uitverkocht. Op vrijdag 21 augustus is nog wel voldoende ruimte. Kosten per persoon: 39,50 euro (exclusief drankjes) voor een vijfgangendiner met live muziek. Reserveren via info@wieleman.com of telefonisch: 026 311 82 85. Beide avonden beginnen om 19.00 uur (zaal open vanaf 18.30 uur).


deel deze activiteit

Locatie

Zalencentrum Wieleman
Westervoort
Dorpstraat 11
6931ba


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.


 

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden