• Alles

De Westerduiven Lente Experience

zaterdag 21 maart 9:00 t/m 10:45 uur

Als het ledental terugloopt kun je als vereniging twee dingen doen: je lijdzaam neerleggen bij het feit dat het zo is, of in actie komen. Hockeyclub De Westerduiven doet het laatste. Ze houden een Lente Hockey Experience op de zaterdagen 21 en 28 maart en 4 april. Gratis meedoen vanaf 6 jaar.

Niet alleen De Westerduiven heeft er last van. Ook veel andere sportclubs hebben moeite hun ledental op peil te houden. De redenen laten zich gemakkelijk raden. De individualisering en digitalisering zetten door en naast school en sport zijn er zoveel andere dingen die leuk en tijdrovend zijn.

Bestuurslid technische zaken Jeroen van Gennep van De Westerduiven: “Voetballen is van oudsher de grootste teamsport, maar zelfs daar zie je de aantallen de laatste jaren dalen. Dan hebben wij als hockeyclubs nog de pech dat uitgerekend voetbal bij meisjes aan een inhaalslag bezig is. Dat wreekt zich, omdat de jeugdafdelingen bij hockeyclubs traditioneel worden gedomineerd door meisjes. Ook bij ons. Driekwart zijn meisjes.”

Meisje of jongen, De Westerduiven Lente Hockey Experience maakt geen verschil. Ze zijn allemaal welkom tijdens een van de instuiven de komende weken. De opzet is simpel: een ontvangst en opening, gevolgd door clinics. Voelen hoe het is om met een stick een bal te slaan, leuke spelletjes, techniektraining, een parcoursje en nog veel meer. De deelnemers worden ingedeeld in leeftijdsgroepen.

Voor de clinics heeft Jeroen van Gennep de spelers van het eerste damesteam van De Westerduiven en het eerste herenteam weten te strikken. “Ze doen het graag. Spelers van eerste teams zijn ook bij uitstek geschikt voor zoiets. Ze vinden hockey leuk en ze beschikken over een bepaalde vaardigheid. Misschien dat een enkeling ontbreekt omdat hij of zij moet werken, maar aan kundige begeleiders ontbreekt het ons tijdens de Experience-dagen niet.”

Of het initiatief nieuwe leden oplevert moet worden afgewacht. Niet geschoten is altijd mis. Jeroen van Gennep (45) zelf weet hoe leuk hockey en hoe leuk een teamsport is. “Ik heb altijd bij Maarssen gehockeyd. Sinds we naar deze regio zijn verhuisd zitten we met het hele gezin bij De Westerduiven. Een leuke club. Ik speel zelf ook nog steeds, bij de veteranen. En de derde helft hè, dat hoort ook bij hockey.”

Ben je nog geen lid en wil je kennismaken met hockey, kom dan naar de Lente Hockey Experience van De Westerduiven op 21 maart, 28 maart of 4 april. Steeds van 09.00 tot 10.45 uur op het sportpark van de club aan de Westsingel 33 in Duiven. In verband met het indelen van groepen is vooraf aanmelden gewenst. Mail naar: LHE@westerduiven.nl. Overigens biedt De Westerduiven al hockey aan vanaf 4 jaar. Het zogenaamde Funkey-hockey. Ga naar de site voor meer informatie: www.westerduiven.nl.


deel deze activiteit

Locatie

Westerduiven
Duiven
Westsingel 33
6921RX


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.


 

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden