• Alles
  • (1)
    Algemeen
  • (1)
    Theater

Weer 'Vol Animo' op de planken

vrijdag 29 maart 20:00 uur

De jaarlijkse reeks van drie voorstellingen van de Duivense toneelvereniging Vol Animo is weer aanstaande. Vrijdag 29, zaterdag 30 en zondag 31 maart in De Ogtent. Amateurtoneel van de bovenste plank. En: er kan gelachen worden.

Het gaat goed met Vol Animo. De vereniging heeft meer dan twintig leden en voor een 'toneelcluppie' is dat een behoorlijk aantal. Elders in het land zie je regelmatig dat lokale toneelgezelschappen de stekker eruit trekken. Zeventien leden doen mee aan het blijspel 'Mona, stop met staken', dat de laatste dagen van deze maand wordt opgevoerd.

Het ritme van Vol Animo, een vereniging die al 55 jaar bestaat, is regelmatig. Ieder jaar na de zomer wordt begonnen met het instuderen van een nieuw stuk en zo rond eind maart wordt het 'vol animo' voor het publiek op de planken gebracht. Vorig jaar kwamen verdeeld over drie voorstellingen ongeveer 550 mensen kijken. Op dat aantal richt Vol Animo zich weer, al is er altijd de hoop dat ook een nieuw publiek wordt bereikt.

Voorzitter Henk Katgert (67): "We kunnen altijd rekenen op familie en aanhang van de spelers, en we hebben een schare vaste fans. Mensen die weten dat we ze een leuke avond voorschotelen. Natuurlijk hopen we dat ook mensen die niet eerder zijn geweest een keer komen kijken. Tegen hen zou ik willen zeggen: dóen, laat je verrassen!"

Veel toneelverenigingen kopen voor hun jaarlijkse voorstelling een bestaand stuk bij een toneeluitgeverij. Een stuk echter voor liefst zeventien acteurs is niet zo makkelijk te vinden. Om die treden laat Vol Animo sinds enkele jaren een blijspel 'op maat' schrijven. Vorig jaar was dat 'As oma 't wist' en dit jaar 'Mona, stop met staken'. Beide zijn geschreven door Rob van Vliet uit Oss. "Echt een leuk stuk", zegt Henk Katgert. "We kiezen voor een blijspel omdat we vinden dat er gelachen moet kunnen worden. Dat is Rob weer goed gelukt."

'Mona, stop met staken' speelt zich af op een camping. Mona en haar man Kobus zijn de eigenaren. Maar als het seizoen begint zit Kobus in een midlifecrisis. Mona heeft daar al snel de balen van en gaat in staking. Het gevolg is dat Kobus alles zelf moet regelen en dat leidt tot absurde gebeurtenissen, inclusief een liefdesdrama. Maar dan komt de dag dat Kobus Mona uit de grond van zijn hart smeekt: 'Mona, stop met staken!'

Henk Katgert is naast voorzitter van Vol Animo ook regisseur van het stuk. "Na maandenlang oefenen zit het er aardig goed in. Nog wat dingetjes bijschaven en we kunnen ermee voor de dag komen. Je merkt dat iedereen naar de uitvoeringen toeleeft. We hebben er zin in."

De voorstellingen in De Ogtent op vrijdag 29 en zaterdag 30 maart beginnen om 20.00 uur. De voorstelling op zondag 31 maart is een matinee, aanvang 14.30 uur. Een kaartje kaarten kost 6,50 euro in de voorverkoop bij Theepaviljoen Horsterpark, café 'Bij de Buren' en Sascha Diertotaal. Bestellen via email kan ook: info@volanimo.nl. Bij de zaalkassa betalen bezoekers 7,50 euro.


deel deze activiteit

Locatie

De Ogtent
Duiven
Remigiusplein 9
6921BL


Routeplanner

Type uw postcode en druk op de knop om een persoonlijke routeplanning in een nieuw venster te openen.


 

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden