Afbeelding
Foto:

Boomplantdag Voedselbos Kievietsnest

zaterdag 25 november 2023 9:00

DUIVEN - Naast de opening van het voedselbos Buitensingel aan de Westsingel, is Milieuvrienden Duiven/Voedselbos De Liemers ook actief geweest in de voedseltuin Kievietsnest.

“Op dit terrein aan de Rivierweg hebben we afgelopen winter ongeveer 60 bomen en struiken geplant en zijn we begonnen met de bestrijding van de Japanse duizendknoop en de Reuzeberenklauw. Op vrijdag 24 november gaan we met medewerkers van Nobian (afgesplitste chemietak van AkzoNobel) uit Arnhem aan de slag met het poten van een nieuwe windhaag met meer dan 100 inheemse bomen en struiken die door Nobian wordt gesponsord. Naast de windhaag gaan we ook een veld met verschillende soorten bessen aanplanten.” Milieuvrienden Duiven/Voedselbos de Liemers nodigt iedereen uit om op zaterdagochtend 25 november met z’n allen verder te gaan met het planten van de bomen en struiken. “Wij zorgen voor gereedschap, de benodigde materialen en begeleiding.”
Graag opgeven op: voedselbos@milieuvrienden.nl. Daags voor de werkdag krijg je dan verdere informatie. De activiteiten beginnen om 9.00 uur aan de Rivierweg Duiven net voor de afslag naar de Kievietstraat.