Vespa.
Vespa. Foto:

Concert Vespa in de Lindenberg

zaterdag 11 februari 2023 20:00

NIJMEGEN - De groep Vespa verzorgt zaterdag 11 februari een concert in de Lindenberg Nijmegen. De titel van de avondvoorstelling is Grensoverschrijdend. Twee Iraanse gastmusici vullen de band aan. Aanvang 20.00 uur.

Vespa bestaat uit vijf vaste musici die al jaren samen actief zijn. Het repertoire is gebaseerd op Nederlandse luisterliedjes en Franse en Belgische chansons. Het repertoire krijgt een oosters sausje door gastmusicus Javid Ardani met zijn ney en gastzanger Hassan Tork met zijn betoverende zang. 

De ney is een fluit die een voorname rol speelt in Iraanse muziek. De authentieke klanken van de ney en de oosterse zang van Hassan vormen een nieuwe culturele mix. Zo ontstaat originele en verrassende muziek met een eigen klankkleur. Er wordt er ook geïmproviseerd waarbij de klanken van de ney als uitgangspunt fungeren.

Kaarten kosten 10,00 euro, verkrijgbaar via www.delindenberg.com

Locatie