Audite Nova zingt de ‘Hohe Messe’ van J.S. Bach

zondag 12 februari 2023 14:30

NIJMEGEN - Nijmeegs Kamerkoor Audite Nova viert haar 55-jarig bestaan met de uitvoering van de complete Mis in b klein, de ‘Hohe Messe’ van Johann Sebastian Bach. Het concert is zondag 12 februari in de Titus Brandsma Gedachteniskerk. Aanvang 14.30 uur

Het koor werkt hiervoor samen met Ensemble Sequenza uit Nijmegen, Elisabeth Blom (sopraan), Hebe de Champeaux (alt), Dolf Drabbels (tenor), Jussi Lehtipuu (bariton) en Pauline Schenck (continuo). De muzikale leiding is in handen van Hebe de Champeaux. 

De Mis in b klein is bekend geworden als de ‘Hohe Messe’. Bach stelde deze mis aan het eind van zijn leven samen. Hij gebruikte voor bijna elk deel een eerdere compositie van zijn hand. Daarmee is de mis een compilatie van zijn beste werken. De onvoorstelbare afwisseling van stijlen binnen één mis vraagt veel virtuositeit van de zangers en instrumentalisten. 

De orkestbegeleiding ligt in handen van Ensemble Sequenza uit Nijmegen. Het ensemble speelt met veel plezier en op hoog niveau werken van Bach en tijdgenoten, afgewisseld met modernere composities. Voor het ensemble zijn de oude uitvoeringspraktijken uitgangspunt zonder al te recht in de leer te zijn. 

Het orkest wordt hierbij vakkundig ondersteund door Pauline Schenck op zowel orgel als klavecimbel.

Meer informatie en kaartverkoop via www.auditenova.nl.

Locatie