Vrijwilliger Chris Zwerver en coördinator Hanneke van Woerden.
Vrijwilliger Chris Zwerver en coördinator Hanneke van Woerden. Foto: Jan Verniers

Inloopdag Toon Hermans Huis Arnhem

zaterdag 4 februari 2023 10:00 t/m 15:00

ARNHEM - Het is zaterdag 4 februari weer Wereldkankerdag - de dag dat er stilgestaan wordt bij de impact die kanker heeft op het leven van een patiënt en diens omgeving. Het Toon Hermans Huis in Arnhem staat stil bij de vraag ‘Betere kwaliteit van leven met en na kanker: waar vind je goede zorg in de regio Arnhem - Oosterbeek?’ Belangstellenden zijn welkom van 10.00 tot 15.00 uur aan de Stadhoudersstraat 60 in Arnhem. 

Heb jij net de diagnose kanker gekregen, zit je midden in de behandelingen of ben je klaar met de behandelingen en probeer je het beste van je leven te maken? Dan kan het helend werken om naast het medische traject ondersteuning te krijgen in de vorm van bijvoorbeeld voedingsadvies, acupunctuur, oncologische fysiotherapie, kinesiologie, huid- en oedeemtherapie, lingerie- en borstprothese advies, massage bij kanker en onco voetreflex massage, herstelyoga, relatiebegeleiding en lotgenoten contact.

Er zijn zoveel gespecialiseerde zorgverleners, bedrijven en instanties die kunnen ondersteunen/helpen, maar waar moet je beginnen? Om die zoektocht gemakkelijker te maken, houdt het Toon Hermans Huis Arnhem op zaterdag 4 februari samen met de oncologie netwerken Arnhem Noord en Oosterbeek, Roses Body Care (gespecialiseerd in protheses, lingerie en badmode voor vrouwen die een borstoperatie hebben ondergaan) en Cherries on Top (richt zich op het omzetten van angst en verdriet in hoop en strijdbaarheid) een informatieve inloopdag waar veel specialisaties zijn vertegenwoordigd. Het is mogelijk om die dag heel laagdrempelig meer te weten te komen over alle aanvullende behandelingen en activiteiten die in Arnhem en omstreken worden aangeboden. Specialisten verzorgen korte presentaties en beantwoorden vragen (start om 10.30 en 12.30 uur). Opgeven (niet verplicht) via aanmelden@thharnhem.nl.

Het Toon Hermans Huis Arnhem is in 2013 opgericht dankzij een aantal ex-Prinsen van Arnhemse carnavalsvereniging de On-Ganse die geïnspireerd waren geraakt na een bezoek aan het Toon Hermans Huis Sittard. De oprichter van de Toon Hermans Huizen in Nederland is de vorig jaar overleden Mart Martens. Toon Hermens zelf opende het eerste Huis in Sittard. Voor meer info: www.thharnhem.nl.

------------------------

MEER INFORMATIE

Het Toon Hermans Huis is een centrum voor leven met en na kanker, waar activiteiten worden georganiseerd en waar iedereen die geraakt is door kanker altijd binnen mag lopen voor een kop koffie en een luisterend oor. Het huis draait voornamelijk op vrijwilligers. 

De oncologienetwerken zijn netwerken van gespecialiseerde zorgverleners die mensen met kanker en hun naasten dichtbij huis ondersteunen. Zij bieden vanuit verschillende invalshoeken ondersteunende begeleiding tijdens en na de behandeling van kanker.

Roses Body Care is een speciaalzaak voor vrouwen die een borstoperatie hebben ondergaan. Zij hebben vele modellen borstprotheses en een uitgebreide collectie prothese lingerie en badmode. Hiervan nemen zij ook voorbeelden mee op deze dag.

De stichting Cherries on Top heeft als missie angst en verdriet om te zetten in hoop en strijdbaarheid. Van alle donaties gaat 100% naar baanbrekend kankeronderzoek.

Locatie