Omslagafbeelding roman Beelden van stilte (Felix Villanueva)
Omslagafbeelding roman Beelden van stilte (Felix Villanueva) Foto: Felix Villanueva, Serie: Bruggehoofd, 1985, waterverf op papier, 210 x 298 mm, Collectie Museum Het Valkhof (1988.01.24), foto Museum Het Valkhof.

Literaire lezing Besiendershuis

zondag 2 april 2023 16:00 t/m 18:00

In het historische Besiendershuis te Nijmegen (Steenstraat 26) presenteert auteur Leon Verschuur zondag 2 april om 16:00 zijn roman Beelden van stilte (uitgeverij Aspekt). 

Na De architectuur van de liefde en De kunst van het bewegen vormt dit boek het slotdeel van een trilogie waarin een grote rol is weggelegd voor de kunsten. Vele locaties in Nijmegen en omgeving zijn steeds herkenbaar als decor, zonder dat ze bij naam worden genoemd. Zo is een van de onderwerpen in Beelden van stilte een reeks Waaloevertekeningen van een aanvankelijk onvindbare Nijmeegse kunstenaar. Twaalfmaal hetzelfde verlaten bruggenhoofd aan de overzijde van de rivier – maar houdt het zich werkelijk stil, of verschiet het steeds van vorm? Het Besiendershuis ziet uit op dit bruggenhoofd, en is hiermee een uitgelezen plek om de voltooiing van de romantrilogie te vieren. Alle drie de boeken zullen bij de presentatie aanwezig zijn. Vrij entree.