Afbeelding
Foto: Stephan Vanfleteren

Signeersessie Ilja Leonard Pfeijffer

vrijdag 26 mei 2023 16:00 t/m 17:00

ARNHEM - Dinsdag 23 mei verschijnt de nieuwe roman van Ilja Leonard Pfeijffer: Alkibiades. Vrijdag 26 mei is de schrijver tussen 16.00 en 17.00 uur te gast in Het Colofon voor een kort interview en een signeersessie. 

Pfeijffer signeert alleen zijn nieuwe roman, aangezien hij maar kort in de boekhandel aanwezig is en iedereen de kans moet hebben om een exemplaar van Alkibiades te laten signeren. Graag aanmelden door een e-mail te sturen naar bestel@hetcolofon.nl

Over Alkibiades

Deze monumentale, rijk gedocumenteerde, historische roman vertelt het waargebeurde verhaal van het streven en falen van Alkibiades, de mooiste man van Griekenland. Hij was de extravagante, geniale, opzienbarende, androgyne, biseksuele en omstreden politicus en strateeg van Athene tijdens de grote oorlog tegen Sparta. 

Zijn verhaal is voor ons een reis door de tijd naar de wereld van bijna tweeënhalf millennium geleden, toen steeds meer symptomen, die voor ons verontrustend herkenbaar zijn, begonnen te wijzen op het verval van de democratie en daadwerkelijk leidden tot de nederlaag van Athene. 

De vraag is in hoeverre Alkibiades hieraan schuldig was. Was hij de populist die de democratie heeft ontmanteld of had hij de redder van Athene kunnen zijn? In deze roman legt hij verantwoording af over zijn idealen, strategieën en levenslange strijd. Alkibiades is tegelijkertijd een geleerde historische studie en een grote roman voor onze tijd en voor elke tijd, die een even uniek als universeel verhaal vertelt over het najagen van ambities in een onvolmaakte wereld.

Locatie