Josette Brinkhof, Cilia Witten en Ingrid van Houten
Josette Brinkhof, Cilia Witten en Ingrid van Houten Foto:

Tweede Showing & Shopping in de Ogtent

zaterdag 3 juni 2023 14:30

DUIVEN - De pilot van ‘Showing en shopping’ door Zonta Arnhem in de Ogtent in 2022 smaakte naar meer. Op 3 juni is het zover. Het heerlijke vrouwenuitje heeft dit keer het Oekraïense ecodorp Busha Toloka als goed doel.

Door Alie Engelsman

Josette Brinkhof en Cilia Witten hebben versterking gekregen van hun achterbuurvouw Ingrid van Houten. De organisatie van deze ‘Showing & Shopping’ bestaat uit vijf personen: ook Tessel Van Klaveren en Diana Plat doen mee. Alle Zontaleden dragen hun steentje bij om van deze middag een succes te maken. Ook dit jaar worden weer kleding, schoenen, sieraden, tassen en andere accessoires van hoge kwaliteit verkocht voor absoluut lage prijzen. Ingrid: “Natuurlijk is er dit jaar weer een modeshow. Bezoekers kunnen naar hartenlust zoeken in de kledingrekken naar mooie tweedehands spullen. Voor nog geen twee tientjes heb je al echte merkkleding.” Cilia: “Een verschil met vorig jaar is dat we de mooiste stukken gaan veilen. Ron van Elden, de echtgenoot van Cilia, zal als veilingmeester optreden. Op deze ludieke manier proberen we nog meer geld voor Busha Toloka op te halen.” De middag krijgt een Frans tintje. Josette: “Nu we van plan zijn om dit evenement vaker te organiseren, leek het ons een goed idee om het jaarlijks een ander thema te geven. Met ‘Frankrijk’ kunnen we heerlijk uit de voeten, een zomers thema, met Franse hapjes en natuurlijk goede wijn. Er is live muziek.” Pianiste Cilia en zangeres Josette vormen een gelegenheidsduo, dat een aantal mooie Franse chansons ten gehore zal brengen. Cilia: “Je moet €8,50 entree betalen, maar dan heb je een hele leuke middag. In de entreeprijs zijn hapjes en drankjes inbegrepen. Je betaalt verder alleen voor de kleding en accessoires die je koopt. Je mag natuurlijk altijd extra doneren. Alles wat onze ‘Showing & Shopping’-middag oplevert gaat naar het Oekraïense ecodorp.”

Het ecodorp Busha Toloka, dat in de vredige regio Vinnytsia ligt, vangt veel vluchtelingen uit heel Oekraïne op, voornamelijk vrouwen en kinderen. Deze mensen zijn hun huis kwijt of kunnen vanwege militaire acties niet terug naar huis. Sommige mensen zijn op doorreis naar een veilig land, anderen willen graag in het dorp blijven wonen. Zoals een ecodorp betaamt is Busha Toloka geheel zelfvoorzienend, maar er is veel geld nodig om voldoende gewassen te verbouwen en betere huisvesting te realiseren voor de vele vluchtelingen. Josette: “Volgend jaar kiezen we weer een ander doel. Mensen die nog kleding en accessoires hebben liggen waar ze niets meer mee doen kunnen dat bij ons inleveren. Voorwaarde is wel dat het merkkleding van goede kwaliteit moet zijn.”

Josette, Cilia en Ingrid zijn lid van Zonta, een serviceclub van ambitieuze vrouwen met een zelfstandige of leidinggevende positie. Deze vrijwilligersorganisatie werkt aan het verbeteren van de juridische, professionele, politieke en economische status van vrouwen. 

Showing & Shopping vindt plaats op 3 juni in de Ogtent in Duiven. Inloop vanaf 14.00 uur, het programma begint om 14.30 uur. Kaartjes á €8,50 zijn te bestellen via arnhemzonta@gmail.com.

Locatie