Collecteweek Prinses Beatrix Spierfonds 2020

Van 6 tot en met 12 september vindt in de gemeente Duiven de collecteweek van het Prinses Beatrix Spierfonds plaats.

Vrijwilligers met de bekende oranje collectebussen vragen die week een bijdrage voor de strijd tegen spierziekten. De opbrengst komt ten goede aan wetenschappelijk onderzoek naar spierziekten. Het coronavirus houdt ons dit jaar allemaal in z’n greep. Mensen met een spierziekte leven nog altijd in angst om besmet te raken. Dit virus is voor hen levensgevaarlijk. Het bewijst hoe hard wetenschappelijk onderzoek naar spierziekten nodig is.

Het Spierfonds zet zich in voor alle 200.000 mensen met een spierziekte in Nederland. De collecteweek is één van de belangrijkste inkomstenbronnen voor de financiering van wetenschappelijk onderzoek. Dit jaar leunt het Spierfonds nog meer op de collecte, omdat veel evenementen en sponsoracties niet door zijn gegaan vanwege coronamaatregelen. Het Spierfonds krijgt geen subsidie en is dus volledig afhankelijk van donaties en de inzet van vrijwilligers.

Uiteraard respecteren alle vrijwilligers de RIVM richtlijn om 1,5 meter afstand te houden. Dit kan gemakkelijk door de vele innovatieve mogelijkheden om contactloos en veilig te collecteren. Bijvoorbeeld via een iDEAL QR-code die te vinden is op de collectebus en donatieflyers voor in de brievenbus. Ook is er dit jaar extra aandacht voor digitaal collecteren op social media en via WhatsApp. Spierziekten

Er zijn wel 600 verschillende spierziekten. Ze zijn vaak erfelijk, soms dodelijk, en allemaal werken ze verlammend op de spieren. Je spieren heb je nodig voor alles: van lachen, lopen, drinken en plassen, tot zitten en ademen. Een ziekte die de spieren aantast, tast het hele lichaam en daarmee ook het hele leven van een persoon aan.

Steun de strijd tegen spierziekten en geef aan onze collectanten en anders op www.spierfonds.nl of via ABN Amro NL02 ABNA 0548.29.23.45 t.n.v. Prinses Beatrix Spierfonds

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden