Vincent Hoogstraten en zijn zoon Dex bij de omgewaaide boom.
Vincent Hoogstraten en zijn zoon Dex bij de omgewaaide boom. (Foto: Rene Nijhuis)

‘Iconische boom’ in Droo-parkje geveld door storm

Een boom in het Droo-parkje aan de Talingstraat in Duiven heeft de storm van vorige week niet overleefd. Vrijdagochtend was buurtbewoner Vincent Hoogstraten op weg naar zijn oma toen hij tot zijn ontsteltenis zag dat de boom tegen de grond lag.

Een ‘iconische boom’, noemt Vincent (35) het exemplaar dat is geveld. Zijn toelichting maakt duidelijk waarom. Vincent: “Als kind heb ik heel veel rond en in die boom gespeeld. Datzelfde geldt voor veel leeftijdsgenoten. Hij was niet zo hoog en je kom er gemakkelijk in klimmen. De binnenkant was een beetje hol. Het deed me wel wat toen ik de boom zag liggen. Heel veel mooie herinneringen kwamen weer even boven.”

Zo’n dertig jaar geleden stond de boom die nu het tijdelijke voor het eeuwige heeft verwisseld er al. De omgeving was destijds wel anders. Toen stond in de directe omgeving de Thuvineschool, nu een complex ouderenwoningen. De groene omgeving is gebleven, met als blikvanger de fontein in de vijver van het Droo-parkje.

Wat voor soort boom was het eigenlijk? Vincent Hoogstraten: “Ja, dat is een goede vraag. Ik weet het eerlijk gezegd niet.” Die vraag blijft dus nog even open staan.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden