Burgemeester Huub Hieltjes feliciteerde het diamantenpaar Jan en Wilhelmien Geessinck in hun woning aan de Zirkoon in Duiven.
Burgemeester Huub Hieltjes feliciteerde het diamantenpaar Jan en Wilhelmien Geessinck in hun woning aan de Zirkoon in Duiven. (Foto: Rene Nijhuis)

Diamanten paar is het genieten niet verleerd

Ze waren zestig jaar getrouwd vorige week en zijn beiden dik in de tachtig. Jan Geessinck is 86, Wilhelmien Geessinck-Huls 85. Maar genieten kunnen ze nog steeds. Tegenwoordig vooral van het nageslacht. Jan: “We hebben al drie achterkleinkinderen. Zo mooi die kleintjes.”

De familie is hecht. De drie kinderen van het diamanten echtpaar, de zes kleinkinderen en de drie achterkleinkinderen wonen allemaal in Duiven of omgeving. Met een etentje bij Berentsen in Loo vierden ze het huwelijksfeest. Aan tafel gingen de herinneringen terug naar vroeger. Naar Beltrum in de Achterhoek bijvoorbeeld, waar beide echtelieden vandaan komen. In die regio deed Jan Geessinck de ambachtsschool, waarna hij ging werken in de zuivelfabriek in het dorp. Later schoolde hij zich verder in de elektrotechniek en werkte hij bij een installateur in Zevenaar, bij de gemeente Arnhem en bij OHRA.

In 2002 verkochten ze hun gezinshuis in Arnhem en zochten de rust van een dorp. Van Duiven, en dat bevalt prima.

Nu worden ze samen oud. Wilhelmien Geessinck wordt wat hulpbehoevend, maar gelukkig heeft ze Jan. Die fietst nog en neemt een groot deel van de zorgtaken voor zijn rekening. Jan: “We zijn nog samen, dat is het belangrijkste.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden