Sebastiaan Nefkens in het Horsterpark, waar bezoekers kunnen genieten van muziek, zang, dans, cabaret, burleske en illusie.
Sebastiaan Nefkens in het Horsterpark, waar bezoekers kunnen genieten van muziek, zang, dans, cabaret, burleske en illusie. (Foto: Rene Nijhuis)

Nog even iets leuks: Zomer Revue

Op de valreep van de zomer nog even iets leuks. Wie wil dat nou niet? Het is met die gedachte dat Sebastiaan Nefkens van LightFX het initiatief nam voor een Zomer Revue. Onbezorgd genieten van muziek, zang, dans, cabaret, burleske en illusie. Het kan volgende week vier avonden achtereen in het Horsterpark. Van donderdag 17 t/m zondag 20 september.

Het was stil bij LightFX de afgelopen maanden. Als facilitair bedrijf op het gebied van licht en geluid is LightFX afhankelijk van evenementen. Die waren er niet en zijn er eigenlijk nog steeds niet. Alles beter dan stilzitten en lijdzaam afwachten, dacht Sebastiaan Nefkens. In zijn netwerk opperde hij het idee voor een spectaculaire Zomer Revue. Een feestelijk festijn, helemaal coronaproof. De reacties waren positief en hij zette door. Met de Zomer Revue volgende week als resultaat. Nog niet de hele programmering is rond, maar iedere dag komen er artiesten bij. Sebastiaan: “Dat komt goed. Het artiestenwereldje staat te springen. Ook elders zie je evenementen als deze georganiseerd worden en overal is de belangstelling groot. Veel mensen willen de zomer met iets leuks afsluiten.”

De naam Zomer Revue is heel bewust gekozen. Het Horsterpark wordt volgende week omgetoverd in een soort openluchttheater met een revuesfeer. Rode gordijnen bijvoorbeeld en mooi aangeklede tafeltjes. Sebastiaan Nefkens: “We hebben een groot terrein van 9.000 vierkante meter. Op verschillende niveaus komen tafeltjes te staan voor twee of vier personen. Prominent aanwezig is een groot, overdekt podium. Licht en geluid zijn belangrijk, maar dat is nou net waar ik goed in ben.”

Het maximale aantal bezoekers per avond is 200. Iedereen neemt plaats aan een tafeltje en blijft daar ook de hele avond. Rondlopen is niet toegestaan, met uitzondering van toiletbezoekjes. Met een QR-code kunnen aan tafel drankjes en hapjes worden besteld. Die worden vervolgens door obers gebracht. De catering wordt verzorgd door Zalencentrum Wieleman uit Westervoort.

Een buitenevenement in september kan maar zo in de wielen worden gereden door slecht weer. Sebastiaan Nefkens blijkt geen doemdenker. “Natuurlijk kan dat, maar tegen lagere temperaturen kun je je kleden en een buitje hoeft geen ramp te zijn. Het podium en een deel van de tafels zijn overdekt. Pas als het echt slecht is hebben we een probleem. In het uiterste geval stellen we het uit, maar je begrijpt dat we daar niet van uitgaan.”

De prijs van een kaartje is afhankelijk van de rang (rang 2, rang 1, vip). De prijzen variëren van 33,50 tot 48,50 per persoon. Aan tafeltjes voor vier personen kunnen alleen mensen uit één huishouden plaatsnemen. De shows duren iedere avond van 19.30 (inloop vanaf 18.30) tot 22.45 uur. De minimumleeftijd is 16 jaar. Jongeren onder de 18 hebben alleen toegang als ze samen komen met één of meer volwassenen. Voor de namen van de artiesten, andere informatie en het bestellen van kaarten: www.zomerrevue.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden