Eva Beunk test slagwerk voor Klinkerweg bij steenfabriek De Panoven.
Eva Beunk test slagwerk voor Klinkerweg bij steenfabriek De Panoven. (Foto: Servaas Beunk)

Muzikaal avontuur in steenfabriek De Panoven in Zevenaar

Stilstaan bij wat of wie we hebben verloren en vooruit kijken hoe we vanaf hier verder willen. Dat is het thema van muziekvoorstelling Klinkerweg in de voormalige steenoven De Panoven in Zevenaar. Klinkerweg is meerdere keren te zien op 3 en 4 oktober 2020. Kaarten zijn vanaf nu te koop via www.klinkerweg2020.nl.

Bijzonder orkest
De muziek van Klinkerweg is gecomponeerd door Eva Beunk (21). Vorig jaar maakte zij de succesvolle locatievoorstelling Op Wacht in Fort Pannerden. Naast drie professionele musici (op basklarinet, lapsteelgitaar en accordeon) bestaat het orkest uit baritonsaxofoons, trombones, hoorns, klarinetten en slagwerkers. De slagwerkers spelen op instrumenten gemaakt van materiaal uit de steenfabriek.

Bakstenen beschilderd door jong en oud
Het decor van Klinkerweg bestaat onder andere uit bakstenen die zijn beschilderd door ouderen en jongeren uit de regio. Dit gebeurde tijdens een speciaal project over verwerking van verdriet met deelnemers van de dagbesteding Caleidoz en met leerlingen van basisschool Het Kofschip.

Vooraf reserveren verplicht
De voorstellingen zijn op zaterdag 3 oktober om 13.30 uur en 15.30 uur en op zondag 4 oktober om 12.00 uur, 14.00 uur en 17.30 uur in De Panoven, Panovenweg 18 in Zevenaar. Een ticket kost € 12,50. Vanwege de coronamaatregelen is vooraf reserveren is verplicht. Dat kan op: https://www.klinkerweg2020.nl/tickets/

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden