Koolhof bereikt hoogtepunt carrière: finale US Open

Wesley Koolhof heeft de finale van de US Open gehaald. Met de Kroaat Nikola Mektic aan zijn zijde was de tennisser uit Duiven bij de laatste vier van het Grand Slam in New York de als derde geplaatste Brit Joe Salisbury en de Amerikaan Rajeev Ram te slim af: 7-6 (3), 6-4. 

Koolhof stond voor de eerste keer in het mannendubbel in de halve eindstrijd van een Grand Slam en nu beleeft hij met de finaleplek in dezelfde week weer een primeur. Bovendien is hij na Jean-Julien Rojer in 2017 pas de tweede Nederlander die het deze eeuw lukt op de US Open de dubbelfinale te halen. 

De kwartfinale op Wimbledon 2019 was tot de US Open 2020 Koolhofs beste prestatie op Grand Slam- niveau. Wel bereikte hij vorig jaar in Londen de halve finale van het gemengd dubbel, met de Tsjechische Kveta Peschke. Met de eindstrijd in New York is het koppel zeker van 240.000 dollar prijzengeld en 600 punten voor de wereldranglijst. 

De in New York als achtste geplaatste Koolhof en Mektic, de nummers 16 en 22 van de wereld, werden in de eerste set al vlot gebroken. Maar het duo dichtte de kloof direct en was in de tiebreak vervolgens oppermachtig. 

In de tweede set moesten de Nederlander en de Kroaat in de achtste game keihard werken om niet op achterstand te komen. Dat lukte en een game later forceerden ze een break. Waarna Koolhof de wedstrijd koeltjes uitserveerde. 

In de eindstrijd stuiten Koolhof en Mektic op de Kroaat Mate Pavic en de Braziliaan Bruno Soares. Zij klopten Koolhofs landgenoot Jean Julien Rojer en de Roemeen Horia Tecau, de winnaars van 2017. 

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden