V.l.n.r: Femke, Petra, Wout en Jelle Berentsen. (Foto: René Nijhuis Fotografie)
V.l.n.r: Femke, Petra, Wout en Jelle Berentsen. (Foto: René Nijhuis Fotografie)

Terras maakt plaats, Grand Café komt

Ondernemen in deze coronatijd staat gelijk aan creatief zijn. Zeker als je in de horeca zit. Bij het familiebedrijf Zalencentrum Berentsen in Loo kunnen ze er wat van. Nu de zomer op z’n retour is, maakt het terras langzaam maar zeker plaats en worden gasten welkom geheten in een sfeervol Grand Café.

Wat waren Wout en Petra Berentsen, hun zoon Jelle en hun dochter Femke in mei blij dat ze weer wat mochten. Het terras ging open en op vrijdagen, zaterdagen en zondagen was het ook weer mogelijk à la carte te dineren. Vier maanden later zegt Wout Berentsen: “Zo zijn we de zomer aardig doorgekomen. Geen omzetten zoals in andere jaren, maar na een paar maanden zonder inkomsten was het lekker om gewoon weer aan het werk te kunnen en weer wat te kunnen verdienen.”

Pubquizzen
Nu de volgende stap: de opening van een Grand Café. Iedere woensdag t/m zondag geopend vanaf 11.00 uur. Officieel per 1 oktober, maar het cafédeel van het bedrijf is ook nu al toegankelijk. Op mooie dagen blijft voorlopig ook het terras open. Er komt een nieuwe herfst/winterkaart, de wijnkaart wordt vernieuwd en er zullen regelmatig activiteiten worden gehouden, zoals pubquizzen, proeverijen en muziekavonden. Overigens blijft ook het à la carte-restaurant op vrijdag, zaterdag en zondag geopend.

Engelse landschapsstijl
Wout Berentsen: “We hebben een gezellig café in Engelse landschapsstijl. Met een openhaard ook. Wat we op het terras deden, gaan we nu in het café doen. Er kan worden geluncht en geborreld, er kunnen high tea’s worden gehouden en er kan worden gegeten: borrelplanken en plateservice. In de winterperiode ook stamppotten en dergelijke. Aan de drankenkant hebben we gewone en exclusieve bieren en mooie wijnen. Wij denken dat het hele plaatje klopt.” De coronaregels gelden ook bij Berentsen, benadrukt Wout. “Uiteraard. We verwachten in eerste instantie dat mensen zelf hun verantwoordelijkheid nemen, maar we zien er ook zelf op toe. Het voordeel van het Grand Café is dat er veel meer mogelijk is dan in de gemiddelde huiskamer.”

Reuring en gezelligheid
Het maakt duidelijk dat Zalencentrum Berentsen het tegenwoordig niet van de verhuur van zalen moet hebben. Wout Berentsen: “Het is even niet anders. We hopen wel van harte dat die tijd terugkomt. De tijd van de grote feesten en partijen. Tot dan doen we wat we kunnen om het gasten binnen de regels naar hun zin te maken. We merken ook dat dat wordt gewaardeerd. Veel mensen die nu geen groot feest kunnen geven, komen bijvoorbeeld met een kleinere groep wel lekker eten in ons restaurant. Het Grand Café is aanvullend daarop. Het zorgt ook voor reuring, voor gezelligheid in het dorp. Mensen willen elkaar toch blijven ontmoeten.”

Reserveren voor het Grand Café van Berentsen is mogelijk, maar niet verplicht.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden