Celeste Ebbers, de oudste leerling, en Wes Hermsen, de jongste, knippen het lint door voor officiële opening. (Foto: René Nijhuis Fotografie)
Celeste Ebbers, de oudste leerling, en Wes Hermsen, de jongste, knippen het lint door voor officiële opening. (Foto: René Nijhuis Fotografie)

Speelplaats Bernadetteschool geopend

Het schoolplein van de Bernadetteschool in Loo is vernieuwd en daar hoort een officiële opening bij. Vrijdag 4 september was het zover. Samen met Celeste Ebbers, de oudste leerling van de school, en Wes Hermsen, de jongste, knipte wethouder Johannes Goossen een lint door.

Een mooi begin ook voor Loekie Welling, sinds het begin van dit schooljaar de nieuwe directeur van de Bernadetteschool, en tevens van de Joannes-school in Groessen. Ze volgde Annemieke Miltenburg op, die doorgaat al bestuurder van de Stichting Innerwaard, waar beide scholen bij zijn aangesloten. Loekie Welling: “Het was een officiële opening in een wat kleinere setting vanwege corona, maar wel heel leuk en feestelijk. Alle kinderen waren erbij en daar gaat het toch eigenlijk om.”

De Bernadette-school heeft dit schooljaar vier groepen en telt een kleine honderd leerlingen. De school wordt gekoesterd in Loo en dat is ook de reden dat het schoolplein kon worden vernieuwd en worden omgetoverd in een prettige en veilige speelomgeving. De plannen voor het nieuwe schoolplein werden ontwikkeld in samenspraak met een werkgroep van actieve ouders. Uitgangspunt was de speelplaats een meer groene uitstraling te geven en te vernieuwen met speeltoestellen. De leerlingen dachten zelf ook mee over de inrichting van het plein.

De school droeg zelf financieel bij, de provincie kende een subsidie toe en de lokale gemeenschap toonde zich gul. Zo werd de opbrengst van ‘Zomer in Gelderland’ gedoneerd voor de opknapbeurt van het schoolplein en leverde de Immerloo Tour-groep en lokale sponsors een bijdrage. Evenals de gemeentelijke organisatie BOSS (Bewegen, Ontmoeten, Sporten en Spelen). De klus is geklaard door het Duivense bedrijf Check Infra met vrijwillige medewerking van ouders en andere betrokkenen.

Een trotse Loekie Welling: “De betrokkenheid van het dorp bij de school is groot. Dat is mooi om te zien.”

Blikvanger van het vernieuwde schoolplein van de Bernadetteschool is een 25 meter lange kabelbaan. Zelfs wethouder Goossen kon de verleiding niet weerstaan en probeerde de kabelbaan vrijdag uit. Maar er is meer, zoals een schommel, een klim- en klauterbaan die zich rond bomen slingert en een waterpomp met waterbaan. Het schoolplein is ook helemaal vergroend. Er zijn bomen en struiken geplaatst en een wilgenhut. En het is veilig uiteraard. Er zijn geen betontegels gebruikt.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden