Mooie seizoenstart Pigeons

Nog meer dan andere seizoenen keken de basketballers van Pigeons uit naar het begin van de competitie. Trainen is leuk, maar nog leuker is om de krachten te meten met andere teams. 

Pigeons heeft dit seizoen een sterk Heren-1-team, met een mooie mix van ervaring en jong talent. Trainer Hans Imming wil met dit team meedoen om het kampioenschap. Dat schept verwachtingen maar in de wedstrijd tegen Black Stars toonden de heren dat er voldoende kwaliteit is om ver te kunnen komen. In de eerste twee kwarten zorgde het gebrek aan wedstrijdritme en onwennigheid bij Pigeons er nog voor dat de ploegen redelijk gelijk opgingen. Toen de spelers hun plek en elkaar begonnen te vinden liep Pigeons eenvoudig uit en was het al snel geen wedstrijd meer. Met de einduitslag 50-81 was Hans Imming tevreden. “Een degelijke overwinning”, noemde hij het. Vooral in de tweede helft zag de trainer het team zoals hij dat graag ziet spelen.

Een mooie seizoenstart voor de Heren 1, maar dat gold ook de andere teams van Pigeons. Want ook die teams speelden sterke wedstrijden. Meestal spannend, een enkele keer helemaal niet. Zo debuteerde de U18 in de eerste klasse met een klinkende overwinning. 26-123 werd het tegen Black Stars. Mooi was ook de overwinning van de U14. Al hadden ze een klein team, de spelers zouden er helemaal voor gaan. Dat deden ze tegen het altijd sterke Arnhem Eagles en ze wonnen met 51-65. De U16 verloor nipt met 36-34 in een superspannende wedstrijd tegen VBV. Een knappe prestatie met een team waarin enkele spelers voor het eerst een wedstrijd speelden. En de Heren 2? Het meest ervaren team van Pigeons had het niet makkelijk tegen Challenge, maar sleepte de punten uiteindelijk toch binnen. Het werd in Beuningen 55-60.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden