Janae Blackson: "We gaan in Ahoy een heel goed optreden neerzetten.”
Janae Blackson: "We gaan in Ahoy een heel goed optreden neerzetten.”

Janae in finale van Junior Songfestival

Het gaat goed met de zangcarrière van Janae Blackson (13) uit Duiven. Na een halve finaleplaats bij The Voice Kids van RTL en een finaleplaats bij Superkids van SBS6, staat Janae op zaterdag 26 september in de finale van het Junior Songfestival in Ahoy in Rotterdam.

Als ze het woord ‘carrière’ hoort moet Janae lachen. “Wat nou carrière? Daar ben ik helemaal niet mee bezig. Ik ben dertien en vind zingen leuk, maar er zijn zoveel dingen die ik leuk vind. Of ik goed genoeg zing om er later mee door te gaan zie ik dan wel.”

Moeder Jennifer Groeizaam zit op hetzelfde spoor. “Het is superleuk dat dit soort televisieoptredens nu op Janae’s pad komen. Ze geniet er met volle teugen van, en gelijk heeft ze. Maar het kan ook maar zo weer overgaan. School is ook belangrijk en gelukkig heeft Janae het op het Candea College heel erg naar haar zin.”

Dat Janae Blackson goed kan zingen is niet toevallig. Moeder Jennifer heeft ook een goede stem. Op haar vijfde had Janae al zangles en ze zong enkele jaren in de Duivense koren Joy en Shake It. Het eerste ‘grote’ optreden deden moeder en dochter samen. In 2017 tijdens de zangshow ‘Jij en Ik’ van de EO voor War Child. Jennifer: “Janae heeft een warmte in haar stem die je bij weinig kinderen van haar leeftijd tegenkomt. Een heel bijzondere klankkleur. Persoonlijk vind ik dat haar kracht.”

Het Junior Songfestival kwam in februari bij Janae in beeld. Ze stuurde een filmpje in, werd uitgenodigd voor de audities en geselecteerd. Door de organisatie werd ze voor de finale gekoppeld aan Amsterdamse Jacky. Speciaal voor het duo werd het liedje ‘It’s you and me’ geschreven. Een tweestemmige ballad. Janae: “Een heel mooi liedje. Ik zou het zelf uitgekozen kunnen hebben.” En Jennifer: “Het nummer past bij Janae en Jacky. Hun stemmen matchen heel mooi.”

Janae beschouwt Jacky inmiddels meer als een vriendin dan als een meisjes waarmee ze samen zingt. “Net als ik heeft Jacky eerder ook meegedaan aan The Voice Kids. Alle deelnemers die zich plaatsten voor ‘The Blind Auditions’ kregen met hun ouders drie dagen Disney in Frankrijk aangeboden. Daar was Jacky ook al bij en sindsdien ken ik haar. In de weekenden ga ik nu regelmatig naar haar toe om samen te kunnen oefenen. Dan logeer ik bij haar, heel gezellig.”

Hoewel 26 september snel dichterbij komt, voelt Janae nog geen kriebels in haar buik. “Ik heb al de nodige ervaring en ben vrij relaxed. Eenmaal in Ahoy zullen er best wat zenuwen komen, maar die verdwijnen ook wel weer. We gaan daar een heel goed optreden neerzetten.”

De finale in Ahoy op 26 september begint om 19.25 uur. Vanwege corona is er geen publiek bij aanwezig. Naast het duo Janae/Jacky treden op het groepje Unity (vier meiden), T-Square (vier jongens) en Robin als solo-act. De presentatie is in handen van Romy Monteiro en Buddy Vedder. Een jury bepaalt wie de winnaar wordt. Deze vertegenwoordigt Nederland tijdens de Europese finale in november in Polen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden