Loco-burgemeester Ineke Knuiman op felicitatiebezoek bij Dirk en Mitzi Leenders in Duiven. (Foto: René Nijhuis Fotografie)
Loco-burgemeester Ineke Knuiman op felicitatiebezoek bij Dirk en Mitzi Leenders in Duiven. (Foto: René Nijhuis Fotografie)

Op haar 17e wist Mitzi genoeg: ze koos voor Dirk

Ze zijn er nog: echtelieden die elkaar trouw blijven en het geluk hebben samen oud te worden. Vorige week vierde het Duivense echtpaar Leenders hun diamanten huwelijksfeest.

Eigenlijk is het een Arnhems paar, want in die stad werden Dirk Leenders en Mitzi Evers geboren. “Mijn moeder was een vriendin van de zus van mijn vader”, legt dochter Thea van Asperen-Leenders uit. “Zodoende hebben ze elkaar al jong leren kennen.”

Op haar zeventiende wist Mitzi genoeg: ze koos voor Dirk en ze trouwden, deze maand zestig jaar geleden. Ze gingen inwonen op Klarendal en twee jaar later verhuisden ze naar een eigen woning op de Geitenkamp. In die jaren werden twee zonen en een dochter geboren. Inmiddels zijn er ook zes kleinkinderen en drie achterkleinkinderen.

Dirk Leenders (83) was slager, Mitzi (77) werkte bij de Giro en later Akzo. Via een tussenstop in Westervoort verhuisden ze naar Duiven, waar de Meerkoetstraat al hun vijfde adres is. Het huwelijksfeest werd gevierd bij Berentsen. In december gaat de familie nog naar een concert van André Rieu.

Dochter Thea: “Mijn ouders redden het prima samen. Pa is echt wat je noemt een ‘ouwe taaie’. Hij is vroeger wielrenner geweest, dat karakter zie je nog steeds in hem terug.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden