Heilige Remigiuskerk Duiven.
Heilige Remigiuskerk Duiven.

‘Koffie met bezieling'

‘Koffie met bezieling’. Zo noemt de rooms-katholieke Sint Willibrordus-parochie de bijeenkomsten die vanaf 22 september iedere dinsdagochtend (09.30-11.00 uur) in het parochiecentrum van de Heilige Remigiuskerk in Duiven worden gehouden. ‘Koffie met bezieling’ is voor iedereen die zin heeft in een kop koffie of een praatje. Of beide natuurlijk. Met de bijeenkomsten probeert de Sint Willibrordus-parochie tegemoet te komen aan de wensen van gelovigen. Maar ook niet-gelovigen zijn van harte welkom.

Het gaat op dinsdagochtenden in de Remigiuskerk over samenzijn, over rust en over bezinning. Momenten die veel mensen ervaren als kostbaar en verrijkend. Daarnaast is het gewoon gezellig om onder het genot van een kopje koffie bij te praten.

Op dinsdagen om 09.30 uur gaan het parochiecentrum en de Remigiuskerk open. Bezoekers kunnen rustig rondkijken, plaatsnemen en bidden, of een kaarsje aansteken bij het beeld van Maria. Mensen die dat willen kunnen rond 10.00 uur deelnemen aan een moment van bezinning. De Evangelietekst van de dag wordt voorgelezen of een andere inspirerende tekst. Daarna volgt een korte stilte en aansluitend wordt het Onzevader gebeden.

De coronaregels worden in acht genomen. Bent u verkouden, heeft u verhoging of hoest u veel, dan wordt u verzocht niet te komen. In het geval er meer dan twaalf belangstellenden zijn wordt alleen gebruik gemaakt van de kerk en niet van het parochiecentrum.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden