Basketbal: nette winst Pigeons

De eerste helft van het seizoen is het om de week Pigeons-dag. Dan spelen alle teams thuis. Dit weekend was het ook een beetje een Wildcats-dag want bijna alle teams hadden de Nijmeegse club als tegenstander. 

Zo ook Heren 1 dat een goed vervolg gaf aan de mooie seizoenstart. Met de opdracht om vooral geen overtredingen te maken begonnen de heren aan de wedstrijd. Het verschil met Wildcats was niet groot, maar genoeg om na een wat stroef eerste kwart langzaam maar zeker uit te lopen. In het derde kwart maakte Pigeons het echte verschil, waardoor het team de teugels in het vierde kwart wat kon laten vieren. Wildcats kwam toen dichterbij, maar in gevaar kwam de winst geen moment. Zonder veel overtredingen kon Pigeons met 74-62 spreken van een nette winst.

Bij Heren 2 was het verloop gelijk aan dat bij Heren 1, al stond hier Wildcats aan de goede kant van de score (43-59). Het enige team dat niet tegen Wildcats speelde was de U18. Tegen Give and Go dacht het talententeam er lang te gemakkelijk over. Concentratie in het derde kwart was genoeg om de ploeg uit Aalten in een matig vierde kwart niet meer langszij te laten komen. (67-63). De U16 verloor de eerste wedstrijd nipt en dat was voor een team in opbouw een veelbelovende start. Tegen Wildcats gaf het team daaraan een vervolg met een mooie overwinning: 61-45. Tegen de U14 bracht Wildcats de onderlinge verhoudingen tussen de verenigingen weer in evenwicht. De Nijmegenaren waren maar iets beter tegen het energieke Pigeons. (52-56). En dan de U12: het team dat vorig seizoen alle wedstrijden verloor, wist voor de tweede keer dit seizoen te winnen. Tegen Wildcats werd het maar liefst 46-22. Deze speelronde kwam Wildcats kwam op bezoek en dat leverde aantrekkelijke wedstrijden op. Kom dat zien: 10 oktober is de volgende Pigeons-dag.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden