<p>Een kijkje in de Heilige Andreaskerk in Groessen.</p>

Een kijkje in de Heilige Andreaskerk in Groessen.

Allerzielenviering in Andreaskerk in Groessen

Het aantal kerkelijke bijeenkomsten is de laatste jaren in een razendsnel tempo afgenomen, maar op maandag 2 november is er in de Heilige Andreaskerk in Groessen weer een Allerzielenviering. Vooraf aanmelden is verplicht.

De wat oudere rooms-katholieken kunnen zich vast herinneren dat november vroeger begon met Allerheiligen op 1 november en Allerzielen op 2 november. Allerheiligen is een feestdag ter nagedachtenis aan alle heiligen en martelaren. Allerzielen een gedenkdag voor alle overledenen.

Nabestaanden van mensen die het afgelopen jaar zijn overleden hebben voorrang bij de viering in de Andreaskerk. Zij kunnen de dienst met vier familieleden bijwonen. De overige plaatsen worden verdeeld onder andere parochianen die aanwezig willen zijn (twee personen per familie).

In verband met corona is het niet mogelijk voorafgaand aan Allerzielenviering grafkaarsen te kopen. Mensen die deze kaarsen willen kopen kunnen dat doen tijdens de openingstijden van het secretariaat: dinsdag 27 en vrijdag 30 oktober van 10.30 tot 12.00 uur in de sacristie van de kerk.

Aanmelden kan tot 20 oktober bij de geloofsgemeenschap Heilige Andreas. 0316 345 973 (dinsdag en vrijdag, 10.30-12.00 uur), groessen@rkliemers.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden