<p>De Gelderse commissaris van de koning John Berends, geflankeerd door burgemeester Arend van Hout van Westervoort (links) en zijn collega Huub Hieltjes van Duiven. (Foto: Piet Wijnands)</p>

De Gelderse commissaris van de koning John Berends, geflankeerd door burgemeester Arend van Hout van Westervoort (links) en zijn collega Huub Hieltjes van Duiven. (Foto: Piet Wijnands)

Werkbezoek CvdK Berends aan Duiven en Westervoort

John Berends, commissaris van de koning in Gelderland, legde op donderdag 1 oktober een gecombineerd werkbezoek af aan de gemeenten Duiven en Westervoort. De burgemeesters Huub Hieltjes en Arend van Hout traden op als gastheren.

De commissaris van de koning is de ‘baas’ van een provincie. Eén van zijn taken is toezicht houden op de manier waarop gemeentebesturen hun werk doen. Logisch daarom dat hij bezoeken aflegt aan de gemeenten in de provincie. In Gelderland zijn dat er 51.

John Berends is nog relatief kort op zijn post (februari 2019) en daarom nog bezig met een soort kennismakingsrondje. CDA’er Berends weet hoe het werkt, want hij was eerder zelf burgemeester. Eerst van Harderwijk, later van Apeldoorn.

Tijdens het werkbezoek spraken John Berends, Huub Hieltjes en Arend van Hout samen en met de colleges van beide gemeenten. Veel actuele thema’s kwamen aan de orde, zoals de omgevingsvisie, financiële ontwikkelingen in het Sociaal Domein en de participatie met en vanuit de samenleving.

Dat Berends Duiven en Westervoort samen bezoekt is niet zo vreemd. De twee gemeenten (goed voor 43.000 inwoners) hebben met 1Stroom een gezamenlijke ambtelijke organisatie.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden