<p>De initiatiefnemers van de vernieuwing in de Prins Bernhardstraat, Marieke Willemsen-Vermeulen en Pascal Sessink, samen met buurtkinderen bij een van de nieuwe speeltoestellen.</p>

De initiatiefnemers van de vernieuwing in de Prins Bernhardstraat, Marieke Willemsen-Vermeulen en Pascal Sessink, samen met buurtkinderen bij een van de nieuwe speeltoestellen.

Kinderen blij, ouders blij

Net voor de zomervakantie werden op twee plekken in Duiven nieuwe speeltoestellen geplaatst. Aan de Vriesschestraat en aan de Prins Bernhardstraat. In beide gevallen werden de speelplaatsen op initiatief van buurtbewoners aangepast en vernieuwd. Vorige week werden de vernieuwde speellocaties officieel geopend door wethouder Johannes Goossen.

Tevreden gezichten op beide locaties. Aan de Vriesschestraat glundert Susan Beumer, buurtbewoner en moeder van twee jonge kinderen: “Het is een heel traject geweest, maar het resultaat mag er zijn. Mooi was ook dat de toestellen nog net voor de zomervakantie werden geplaatst.”

Initiatiefnemers aan de Prins Bernhardstraat waren Marieke Willemsen-Vermeulen en Pascal Sessink. Ook hier tevreden gezichten. Pascal, vader van kinderen van 1 en 4: “Het is in goede samenwerking met de gemeente gegaan. Er zijn nog wat losse eindjes, zoals het aanbrengen van verlichting, maar ik vertrouw erop dat die snel worden afgehandeld.”

De opknapbeurt van de speellocaties is mogelijk geworden vanuit het project BOSS (Bewegen, Ontmoeten, Sporten, Spelen). Een lokaal platform voor inwoners, het onderwijs, de gemeente, zorgprofessionals en sportclubs. De bedoeling is elkaar te versterken op het gebied van bewegen, ontmoeten, sporten en spelen. De rol van de gemeente is vooral faciliterend, zoals het op peil houden van de randvoorwaarden. Daarin passen de opknapbeurten van beide speelplekken.

Susan Beumer over de speellocatie aan de Vriesschestraat. “Voorheen was het meer een speelplek voor grotere kinderen. Ik heb bij de gemeente geïnformeerd en er bleken mogelijkheden. We hebben eerst een enquête gehouden in de buurt om de meningen te inventariseren en te kijken wie mee wilde helpen. De gemeente heeft vervolgens een budget toegekend en wij hebben een ontwerp gemaakt. Vervolgens zijn de toestellen geplaatst. Een duikelrekje, een glijbaantje en een vogelnestschommel. Het leuke is ook dat ik nu kinderen en ouders zie die ik eerder nooit zag.”

Tijdens de opening vorige week trakteerde buurtbewoner André Derksen van IJssalon La Calamita alle aanwezige kinderen op een ijsje.

Pascal Sessink over de vernieuwingen in de Prins Bernhardstraat. “Marieke en ik ergerden ons aan het speeltuintje. Het was vergane glorie en jongeren zorgden soms voor overlast. Bij de gemeente vonden we een luisterend oor. De tafeltennistafel en de glijbaan zijn vervangen, er is een nieuwe zandtafel geplaatst en er zijn wat aanpassingen gedaan. Als ouders hebben we de speeltoestellen zelf uit kunnen kiezen.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden