Foto: Floris Heuer

Jurren Engelage is 'Beste Klusser van Nederland'

Het was spannend met vijftien aan elkaar gewaagde klushelden: de finale van Hornbach’s Beste Klusser van Nederland 2020. Na vier zinderende finale klusopdrachten, bleek de 35-jarige Jurren Engelage uit het Gelderse Groessen de sterkste.

Hij veroverde de titel Beste Klusser van Nederland 2020 en nam ook de felbegeerde Gouden Hamer in ontvangst.
“Het was een groot spektakel”, vertelt Jurren Engelage. “Ik had vooraf niet gedacht dat ik zou winnen. De andere kandidaten waren ook erg goed en de opdrachten waren pittig.

In de eerste ronde moesten we tegelen, daarna kregen we een drilboor in onze handen en moesten zo snel mogelijk een hamer uit een betonblok van 1.100 kilo zien te krijgen. Dat was wel even zweten, maar het was in mijn voordeel dat ik ervaring als sloper heb. Vervolgens kregen we de uitdaging een buitenkeuken in elkaar te zetten, compleet met spoelbak en barbecue. Dat vond ik persoonlijk het leukste onderdeel van de finale, hoewel het erg spannend werd toen mijn zaag brak en ik moest wachten op een nieuwe. Tot slot moesten we laten zien dat we elektra konden aanleggen. Dat had ik nog nooit gedaan, maar mijn lampje ging zowaar als eerste branden. Het was een allround strijd, voor échte klussers. 

Dat ik gewonnen heb betekent heel veel voor me. Ik ben herstellende van PTSS. Meedoen aan deze wedstrijd was daarom al een overwinning. Nu sta ik hier met de Gouden Hamer. Ik heb vandaag dubbel gewonnen.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden