Testservice COVID-19 voor Liemerse ondernemers

Ondernemersvereniging Lindus heeft een testservice voor haar leden opgezet die binnen een dag uitsluitsel geeft of een medewerker besmet is met het coronavirus.

Thuistest
Een ondernemer meldt zijn bedrijf aan bij NL- Lab en ontvangt een aantal testkits. Moet een medewerker getest worden? Dan kan hij de test eenvoudig zelf uitvoeren door in het testbuisje te spugen en deze vervolgens in te laten leveren bij het Shell-tankstation aan de Tatelaarweg in Didam. Een koerier brengt van daaruit iedere dag de buisjes naar het laboratorium van NL Lab in Leeuwarden. Wanneer de test voor 8 uur ’s ochtend ingeleverd is, betekent veelal dat het testresultaat ’s middags doorgebeld wordt.

Enorme behoefte
Veel werkgevers hebben te maken met werknemers die thuis zitten in afwachting van een test of de uitslag daarvan. Gelukkig laat de test in de meeste gevallen een negatieve uitslag zien, maar het wachten kost enorm veel geld. De enorme behoefte onder haar leden aan een snellere procedure, was voor Lindus reden om deze testservice op te zetten.

Testmethodes
Er zijn 2 soorten Covid-19 testmethodes te onderscheiden: de moleculaire en de antigeentest. De moleculaire variant test op de aanwezigheid van Covid-19 RNA (vergelijkbaar met DNA) in speeksel of bloed. De uitslag van moleculaire testen zijn, mits goed uitgevoerd, betrouwbaar. De antigeentest (hieronder vallen de meeste sneltesten) detecteert Covid-19 virus-eiwitten. De testen zijn relatief snel maar minder gevoelig. Over het algemeen meten ze alleen positief als er veel virus-eiwitten aanwezig zijn. De test van NL-Lab valt onder de categorie moleculaire testen en kost € 90 incl. BTW

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden