<p>Tijdens de anderhalf uur durende cursus Schrijf &#39;ns geschiedenis worden de meest uiteenlopende vormen van schriften besproken. (Foto: PR)&nbsp;</p>

Tijdens de anderhalf uur durende cursus Schrijf 'ns geschiedenis worden de meest uiteenlopende vormen van schriften besproken. (Foto: PR) 

Schrijf ‘ns geschiedenis

 Kun je een wereld zonder schrift voorstellen? Geen kranten, boeken of websites. Ook geen dagboeken of folders. Toch had men drieduizend jaar geleden geen letters nodig in het dagelijks leven. Waar liggen de wortels van het schrift en welke schriften zijn nog niet ontcijferd?

Op woensdag 21 oktober houdt Kunstwerk! de Bibliotheek in Duiven een gratis interactieve workshop over de oorsprong van het schrijven.

Diverse alfabetten
Bij Schrijf ‘ns geschiedenis ontdekken kinderen tussen de tien en twaalf jaar hoe het schrijven is ontstaan en maken ze kennis met diverse soorten alfabetten in de wereld. In plaats van (grot)tekeningen gebruikten men vroeger schrift om bezittingen of afspraken te onthouden. In die tijd werd er ook steeds meer gehandeld, doordat volkeren vaker op één plek bleven wonen. De afspraken die ze maakten, noteerden ze op bijvoorbeeld papyrus. Dit is een voorloper van papier.

Afspraken
Op die manier kon later en op een andere plek de afspraak worden gelezen. Voor toen was dat een hele ontwikkeling. Tegenwoordig zijn er allemaal verschillende manieren van schrijven en wordt er veel gebruikgemaakt van de computer. In deze anderhalf uur durende workshop Schrijf ’n geschiedenis leren kinderen over grottekeningen, hiërogliefen en Chinese karakters.

Vijftien deelnemers
Op een interactieve wijze wordt hen de geschiedenis van het schrijven bijgebracht. Aanmelden kan via de website liemerskunstwerk.nl/geschiedenis. Er is plek voor maximaal vijftien deelnemers. Deelname is gratis. Locatie: Kunstwerk! de Bibliotheek Duiven, Remigiusplein 11 in Duiven.

Meer weten?
Meer weten over deze of andere activiteiten van Liemers Kunstwerk!? Bezoek de onderstaande website.

liemerskunstwerk.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden