<p>Sinterklaas promoot zijn eigen online bingoshow. Met één kaart (à 10 euro) kan zeven ronden worden meegespeeld.</p>

Sinterklaas promoot zijn eigen online bingoshow. Met één kaart (à 10 euro) kan zeven ronden worden meegespeeld.

Dit jaar: online Sinterklaas-bingo

Rond deze tijd gaan we ons druk maken om Sinterklaas en Kerstmis. Maar terwijl bij Intratuin de jaarlijkse kerstshow al is begonnen, is het bij veel Sinterklaascomités rustig. Veel organisaties hebben besloten de intocht van de goedheiligman niet door te laten gaan. De coronacrisis raakt ook de Sinterclub Duiven. Toch zitten ze daar niet stil. Ze werken aan twee grote online Sinterklaas-bingo’s op 21 en 22 november.

De Sinterclub Duiven faciliteert normaliter in de weken voor 5 december, en op die dag zelf, tientallen Sinterklaas-huisbezoeken. Daarnaast werken Bas Mannee en Edwin van Kempen, de mannen achter de Sinterclub, zwagers van elkaar, ieder jaar mee aan de Party Piet Pablo-theatershows. Tijdens de shows en de huisbezoeken wordt een soort spel gespeeld, waarin kinderen en andere aanwezigen worden meegenomen. Bas: “Iedereen moet er een goed gevoel van krijgen en plezier aan beleven. Dat lukt ook altijd.”

Voor de komende weken en maanden echter is de agenda van de Sinterclub zo goed als leeg. Afgezien van de Party Piet Pablo Mega Sint-show, die vooralsnog wel doorgaat en waar Bas als Sinterklaas zijn medewerking aan verleent.

Wat doen we?, vroegen Bas en Edwin zich af. Gaan we stilzitten en bewegen we niet, of geven we een andere draai aan onze ‘uit de hand gelopen hobby’? Het werd het laatste. Edwin van Kempen: “Als je in deze tijd iets wilt doen, kom je al gauw uit bij online. Daarnaast is bingo populair. Die twee dingen hebben we gecombineerd in de online Sinterklaas-bingo’s. Het wordt een professioneel opgezette, anderhalf uur durende spelshow met veel interactie. Denk aan meerdere camera’s en professionele verlichting. We zijn ook heel ver in de onderhandeling met een bekende presentator en er komt een zangeres. Naast uiteraard de enige echte Sinterklaas. De show wordt ook gewoon grappig. Humor hoort erbij.”

En er wordt dus bingo gespeeld. Deelnemers kunnen vooraf via de site kaarten kopen à 10 euro per kaart. Met iedere kaart kan zeven ronden worden meegespeeld. Als je bingo hebt kun je dat melden en winnaars kunnen online in de show worden gehaald. Aan de prijzenpot wordt nog gewerkt, maar de Sinterclub garandeert dat die ‘rijkelijk gevuld’ zal zijn.

Edwin: “We zijn benieuwd hoe dit plan uitpakt. Misschien is het wel een blijvertje, al hopen we vooral dat we volgend jaar, als de Sinterclub 12,5 jaar bestaat, weer de huisbezoeken kunnen doen. Dat blijft het leukst.”

Aan de Sinterklaas-bingo’s op 21 en 22 november kan een onbeperkt aantal mensen meedoen. Edwin van Kempen hoopt op zo’n duizend deelnemers per keer en mikt met de promotie op Duiven en de rest van de Liemers. “We zijn tenslotte de Sinterclub Duiven. Het is natuurlijk wel zo dat je van overal op de wereld mee kan doen als je bingokaarten hebt gekocht. Meekijken kan sowieso, dat kost niks.”

Voor alle informatie en het kopen van bingokaarten: www.sinterklaasbingoshow.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden