<p>Djordy te Lorme uit Westervoort als voetballer in actie voor Go Ahead Eagles.</p>

Djordy te Lorme uit Westervoort als voetballer in actie voor Go Ahead Eagles.

Djordy de Lorme, voetballer én model

Het lijkt een echt jongensboekverhaal. De succesvolle voetballer die het bij de meisjes goed doet en ook als model aan de weg timmert. Dat is precies de glitterstory van de 18-jarige Djordy de Lorme uit Westervoort. Met dit verschil dat Djordy een nuchtere jongen is. “Van alles wat ik doe leer ik, en dan zien we wel hoe het verder loopt.”

Een jongen van 18 uit Westervoort die de havo doet op het Beekdal Lyceum in Arnhem en in zijn vrije tijd voetbalt. Tot zover klinkt het vrij normaal. Het wordt al anders als we erbij vermelden dat Djordy aardig kan voetballen. Dat zagen ze bij Vitesse al toen hij nog geen tien jaar was en de overstap maakte van VDZ naar de Arnhemse club. Het wordt nog ‘gekker’ nu Djordy de Lorme (de achternaam van zijn moeder) in de race is voor de titel ‘Mister Netherlands’, een verkiezing van een modellenbureau. Met 39 andere mannen staat hij in de finale. Wanneer die is, is vanwege corona nog onduidelijk.

Zoomen we eerst in op het voetbalverhaal. Djordy: “Mijn moeder werkt bij een kinderdagverblijf in Arnhem. Daar zat ik ook. Met een jongen die ik van daar kende ben ik als zevenjarige gaan voetballen bij VDZ in Arnhem. We begonnen samen in de F12, maar daarna ging het snel. Van de F1 van VDZ ben ik overgestapt naar het D3 van Vitesse. Uiteindelijk heb ik acht jaar bij die club gespeeld. Inclusief een periode met veel blessures. Daarom kon ik ook niet ingaan op een uitnodiging voor het Nederlands elftal onder 14. Vorig jaar zomer ben ik overgestapt naar Go Ahead Eagles. Daar speel ik nu in de onder 21.”

Djordy de Lorme, een verdedigende middenvelder, voelt zich thuis bij Go Ahead, een club die beter aanvoelt dan Vitesse. “In Deventer is het wat gemoedelijker en persoonlijker. Bij Vitesse voelde ik me soms een nummer.”

Dan het modellenverhaal. Djordy: “Dat kwam twee maanden geleden op mijn pad. Ik kreeg via Instagram een bericht van dat modellenbureau. Of ik mee wilde doen aan de verkiezing? Ik heb een open account, misschien dat ze mij zo op het spoor zijn gekomen. Maar misschien ook via mijn vriendin Fleur. Zij heeft vorig jaar aan een missverkiezing meegedaan. Hoe dan ook, ik heb het met mijn ouders overlegd en ik heb het gedaan. Het is weer eens wat anders.”

Inmiddels heeft Djordy een casting met 130 mannen in de leeftijd van 18 tot 30 jaar ‘overleefd’ en staat hij in de finale. Het kan niet anders of we hebben het over een ‘mooie jongen’. Djordy, ietwat verlegen: “Dat ga ik echt niet van mezelf zeggen, hoor.”

De toekomst. Djordy heeft nog geen idee hoe die eruit gaat zien. “Ik hoop dit schooljaar te slagen voor de havo en dan wil ik het liefst zo snel mogelijk bij de eerste selectie van Go Ahead komen. Maar of dat lukt is moeilijk te zeggen. Ik ben nog erg jong. Achter de hand heb ik een scholarship-aanbieding van een Amerikaanse universiteit om daar te komen voetballen. En dan is er nog die verkiezing. Hoe gaat dat verder? Er is niemand die me dat op dit moment kan zeggen.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden