<p>De unit voor het borstkankeronderzoek die vanaf 28 oktober staat op de parkeerplaats aan de achterzijde van sportcentrum Triominos.</p>

De unit voor het borstkankeronderzoek die vanaf 28 oktober staat op de parkeerplaats aan de achterzijde van sportcentrum Triominos.

Bevolkingsonderzoek naar borstkanker wordt hervat

Vrouwen uit Duiven in de leeftijd van 50 t/m 75 jaar kunnen weer meedoen aan het bevolkingsonderzoek naar borstkanker in de onderzoeksunit die vanaf 28 oktober staat bij de achterzijde van sportcentrum Triominos.

Vanwege de uitbraak van het coronavirus was het onderzoek tijdelijk stilgelegd. Inmiddels zijn maatregelen genomen en kan het onderzoek weer gefaseerd en veilig binnen de richtlijnen worden uitgevoerd.

Borstkanker is een van de meest voorkomende vormen van kanker. Eén op de acht vrouwen in Nederland krijgt het. De kans op genezing wordt met name bepaald door het stadium van de ziekte op het moment van ontdekking. Het onderzoek bestaat uit het maken van röntgenfoto's van beide borsten door speciaal daarvoor opgeleide laboranten. Er wordt gebruik gemaakt van moderne apparatuur, waardoor de stralingsbelasting minimaal is. Deelnemers ontvangen binnen twee weken schriftelijk de uitslag. Deelname aan het onderzoek is gratis en vrijwillig. Vrouwen die aan de beurt zijn ontvangen vanzelf een uitnodiging. Het bevolkingsonderzoek is een momentopname. Bij klachten wordt geadviseerd contact op te nemen met de huisarts. Meer info: www.bevolkingsonderzoeknederland.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden