<p>Artist impression van de brug die door de A15 wordt aangelegd.</p>

Artist impression van de brug die door de A15 wordt aangelegd.

Online informatiebijeenkomsten A15

Aannemerscombinatie GelreGroen en Rijkswaterstaat houden op maandag 2 november en dinsdag 3 november online informatiebijeenkomsten over het project ViA15. Tijdens deze avonden praten zij geïnteresseerden bij over het ontwerp en de aanpak van het project. In verband met Covid-19 vinden de bijeenkomsten online plaats. Iedere bijeenkomst duurt van 19.30 tot 21.00 uur. Vooraf aanmelden is noodzakelijk om deel te kunnen nemen.

De afgelopen maanden heeft GelreGroen gewerkt aan het ontwerp van de doorgetrokken A15 en de verbrede A12 en A15 en heeft de aanpak van de bouw meer vorm gekregen. Ondanks dat er nog geen groen licht is van de Raad van State – het Tracébesluit ViA15 is nog niet onherroepelijk – willen Rijkswaterstaat en GelreGroen mensen in de regio meenemen in wat er gaat komen, hoe het gaat gebeuren en wat de omgeving daarvan gaat merken.

Vanwege Covid-19 vinden de bijeenkomsten online plaats. Iedereen kan de online presentatie thuis live volgen vanaf zijn of haar eigen computer of tablet. Tijdens en na afloop van de informatiebijeenkomst kunnen mensen vragen stellen. Tijdens de bijeenkomsten vertellen medewerkers van GelreGroen en Rijkswaterstaat over de achtergronden van het project, de stand van zaken op dit moment, het ontwerp en de aanpak voor het realiseren van het project en het voorkomen van hinder. Iedere bijeenkomst bestaat uit een algemeen gedeelte. Daarnaast is per avond een focus op de Betuwe of de Liemers.

De doortrekking en verbreding van de A15 in de Betuwe (gemeente Lingewaard, Overbetuwe en Nijmegen) komt aan bod op maandag 2 november van 19.00 tot 20.30 uur. De bijeenkomst op dinsdag 3 november focust op de doortrekking van de A15 en de verbreding van de A12 in de Liemers (gemeenten Duiven, Zevenaar en Montferland). Deze presentatie is ook van 19.30 tot 21.00 uur. Alle presentaties zijn na afloop terug te kijken via www.via15.nl.

Aanmelden
Om deel te kunnen nemen aan de online informatiebijeenkomsten is vooraf aanmelden noodzakelijk. Wie aan beide bijeenkomsten wil deelnemen, dan moet zich per bijeenkomst aanmelden. Na aanmelding ontvangen de deelnemers per e-mail een bevestiging met een link naar de bijeenkomst. Aanmelden kan via www.via15.nl/webinarbetuwe of via www.via15.nl/webinardeliemers. Kijk voor meer informatie en actuele werkzaamheden op de projectwebsite http://www.via15.nl/.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden