Lichtjesavond Werenfriedkerk online

De jaarlijkse Lichtjesavond in de Westervoortse Werenfriedkerk wordt dit jaar vanwege corona anders gevierd. Geen sfeervolle bijeenkomst in de kerk op 2 november, maar thuis online kijken naar een vooraf opgenomen filmpje. 

Helemaal geen invulling geven aan de Lichtjesavond was voor de lokale geloofsgemeenschap geen optie, omdat veel mensen juist nu, in deze onzekere tijd, behoefte hebben aan troost en warmte. In het filmpje dat vooraf in de sfeervol versierde kerk wordt opgenomen worden gedichten voorgelezen, er is muziek te horen en er worden kaarsjes aangestoken. 

Als u wilt dat voor een geliefde overledene een kaarsje wordt aangestoken en zijn of haar naam wordt voorgelezen, kunt u de naam doorgeven aan Hetty Alewijnse, email: hetty@prot-gem-westervoort.nl (uiterlijk 28 oktober).

De Lichtjesavond is de moderne versie van Allerzielen, vroeger een gedenkdag voor alle overledenen. Altijd op 2 november, de dag na Allerheiligen, een feestdag ter nagedachtenis aan alle heiligen en martelaren. De tijd heeft beide dagen naar de achtergrond gedrukt, maar de Lichtjesavond en het griezelfeest Halloween (31 oktober) zijn ervoor in de plaats gekomen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden