<p>Er staan al vijftienhonderd foto&#39;s op Liemers in Beeld. Je kunt nu ook je eigen foto&#39;s delen op de website. (Foto: PR)</p>

Er staan al vijftienhonderd foto's op Liemers in Beeld. Je kunt nu ook je eigen foto's delen op de website. (Foto: PR)

Jouw foto's op Liemers in Beeld

Afgelopen november is de beeldbank Liemers in Beeld gelanceerd waarop een mooi en uniek overzicht te vinden is van beelden uit de hele Liemers. Vanaf heden beschikt de beeldbank over een nieuwe functie waardoor het mogelijk is om eigen verzamelingen te maken en te delen.

Op liemersinbeeld.nl/verzamelingen kunnen bezoekers hun favoriete foto’s op één centrale plek terugvinden. Liemers in Beeld toont de geschiedenis van de Liemers op een overzichtelijke manier. Door een samenwerkingsverband tussen alle historische verenigingen uit de Liemers, het Liemers Museum en het Streekarchivariaat de Liemers en Doesburg, kunnen bezoekers eenvoudig foto’s bekijken. Door te struinen tussen de ruim vijftienhonderd beelden, leer je op een unieke manier de historie van de Liemers kennen. Er zijn beelden te vinden van de verwoestingen tijdens de Tweede Wereldoorlog, maar ook alledaagse foto’s komen tevoorschijn op de website. Deze beelden kunnen ook voor educatieve doeleinden ingezet worden. 

Door gratis een account aan te maken op liemersinbeeld.nl/verzamelingen is het mogelijk om zelf aan de slag te gaan met het maken van verzamelingen en deze te delen. Zo kunnen er foto’s uit de buurt verzameld worden om te delen met de buren. De beeldbank wordt steeds verder aangevuld, waardoor het verzamelen nooit ophoudt. De verzamelingen zijn openbaar te bezoeken door anderen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden