<p>David Wannet: "Het zou mooi zijn als we het assortiment nog verder kunnen verbreden". (Foto: René Nijhuis Fotografie)</p>

David Wannet: "Het zou mooi zijn als we het assortiment nog verder kunnen verbreden". (Foto: René Nijhuis Fotografie)

David verbetert BoodschappenLokaal.nl

Voor zijn hbo-studie Ondernemerschap & Retail Management aan de Hogeschool Arnhem-Nijmegen moest David Wannet uit Loo een eigen bedrijfje beginnen. Door corona kon dat niet doorgaan, maar David was niet voor een gat te vangen. Hij richtte BoodschappenLokaal.nl op. Via de website kunnen inwoners van de Liemers hun boodschappen bestellen bij lokale ondernemers.

‘Een uit de hand gelopen schoolproject’, noemt David Wannet BoodschappenLokaal.nl. “Ik wilde aanvankelijk een marketingbureautje oprichten voor retailers, maar dat werd BoodschappenLokaal.nl. Online boodschappen doen bij Albert Heyn lukte niet omdat het vanwege de enorme vraag helemaal vastliep. Dan doe ik zelf iets in die richting, dacht ik. Dat werd een platform voor lokale winkeliers. Ik ben erg voor steun aan kleine, lokale ondernemers. Zeker in deze tijd.”

Verkoopkanaal
David Wannet wist niet half wat hij zich op de hals haalde. Natuurlijk, de ondernemers stonden in de rij. Wie wil er niet een extra verkoopkanaal? Van de kant van de bevolking echter liep het niet gelijk storm, mede omdat de bezorging een probleem was. David: “De winkeliers hadden daar zelf geen tijd voor, dus kwam het helemaal op mij neer. Dat werkte niet.”

Roer om
David gooide het roer enigszins om. Sinds begin deze maand is er een nieuwe website en is alles nog beter geregeld. Klanten maken online een keuze voor de lokale winkel waar ze boodschappen willen doen en kiezen de producten waar ze naar op zoek zijn. Alles komt in een online winkelwagentje en vervolgens kan er worden afgerekend en er kan een bezorgmoment worden gepland. Op dat moment worden de boodschappen (gekoeld) thuisbezorgd.

Verdienmodel
Probleem voor David Wannet is alleen een beetje zijn eigen verdienmodel. “Daar was het me zeker in het begin niet om te doen. Ik wilde mensen helpen in deze lastige coronatijd en een voldoende scoren voor mijn schoolproject. Inmiddels kijk ik wel verder. Het is best veel werk. Zeker als de omzet groeit, moet ik gaan kijken hoe ik er zelf iets aan over kan houden. Een percentage van iedere bestelling bijvoorbeeld.”

Of hij na de coronatijd doorgaat met BoodschappenLokaal.nl ziet David dan wel. Zolang zijn bedrijfje bestaat zet hij zich er in ieder geval voor in en streeft hij naar verbetering. “Het zou mooi zijn als we het assortiment nog verder kunnen verbreden, zodat we een echte concurrent worden van de supermarkten. Qua prijs scheelt het niet zo veel en bovendien kiezen we voor kwaliteit. Vaak ook voor biologisch. Onze klanten zijn denk ik vooral mensen die bewust leven en bewust keuzes maken als het om eten gaat.”

www.boodschappenlokaal.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden