Weer geen optocht in Westervoort

De kermis in Westervoort ging al niet door en nu heeft carnavalsvereniging De Dolbotters ook ‘alle fysieke festiviteiten’ rond het carnaval afgelast. In ieder geval tot aan de jaarwisseling, maar zeker is ook al dat de optocht op 7 februari 2021 niet doorgaat. 

‘Wij vinden het onverantwoord om in tijden van corona evenementen te organiseren die veel bezoekers trekken’, schrijft het bestuur van De Dolbotters in een verklaring. Eerder al werd besloten de feestelijkheden rondom het 66-jarig jubileum een jaar te verschuiven.

Voor De Dolbotters is het dubbel balen omdat in februari van dit jaar ook de optocht van 2020 al niet door kon gaan. Een hevige storm gooide roet in het eten. Ook de optochten in Arnhem (On Ganse) en Groessen (De Deurdreiers) gingen begin dit jaar om die reden niet door. In deze regio werd op ‘Blauwe Maondag’ alleen de optocht van De Nathalzen in Loo gehouden. De verenigingen hopen wat optochten betreft op 2022. Het bestuur van De Dolbotters in Westervoort bekijkt begin volgend jaar hoe de situatie dan is en of er mogelijk toch nog andere carnavalsactiviteiten kunnen doorgaan.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden