<p>Dat schiet op voor de Stichting Haarwensen: een vlecht van liefst 45 centimeter. Danique Schenk is er niet rouwig om: "Het groeit wel weer aan."</p>

Dat schiet op voor de Stichting Haarwensen: een vlecht van liefst 45 centimeter. Danique Schenk is er niet rouwig om: "Het groeit wel weer aan."

Danique schenkt vlecht van liefst 45 centimeter

Danique Schenk wist wat ze deed vrijdagmiddag 30 oktober. De 15-jarige Duivense nam plaats in de stoel bij Kapsalon Theo Heebing en gaf toestemming om haar haar flink te kortwieken. Even later stond ze met een vlecht van liefst 45 centimeter lang in haar hand. Ze schonk hem aan de Stichting Haarwensen.

Van haren van kinderen zoals Danique maakt de Stichting Haarwensen haarwerken voor kinderen die door medische behandelingen of een andere vorm van kaalhoofdigheid hun eigen haar verliezen. Een mooi haarwerk kan ervoor zorgen dat een kind weer zelfvertrouwen krijgt en zich niet anders voelt dan leeftijdsgenootjes. Dankzij kinderen die haar doneren en sponsors die het maken van de haarwerken betalen, kunnen de pruiken kosteloos aan kinderen worden aangeboden.

Danique Schenk (15): “Op de basisschool heb ik ook al een keer haar gedoneerd aan de Stichting Haarwensen. Nu was het zo lang dat ik dacht: dat doe ik gewoon nog een keer. Ik maak er andere kinderen blij mee en bij mij groeit het toch snel weer aan.”

Bij Kapsalon Theo Heebing werd van het haar van Danique eerst een vlecht gemaakt. Die werd vervolgens in één keer afgeknipt. Danique: “Daarna hebben ze mijn haar nog in model geknipt.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden