<p>De Duivense toptennisser Wesley Koolhof (blauw shirt) tijdens de prijsuitreiking van het dubbelspel van de US Open.</p>

De Duivense toptennisser Wesley Koolhof (blauw shirt) tijdens de prijsuitreiking van het dubbelspel van de US Open.

Koolhof maakt zijn debuut bij lucratieve ATP Finals

Tennisser Wesley Koolhof mag van 15 tot en met 22 november meedoen aan de prestigieuze ATP Finals in Londen. In de O2 Arena in de Engelse hoofdstad komen dan de beste acht enkelspelers en de beste acht dubbels van de wereld in actie.

De Duivenaar speelt met zijn Kroatische partner Nikola Mektic om het voor een koppel maximaal te verdienen bedrag van ongeveer 250.000 euro. Koolhof en Mektic - de nummers 13 en 14 van de wereld - bereikten tijdens dit coronaseizoen de eindstrijd van de US Open en van het toernooi in Marseille en speelden de halve finales op Roland Garros en in Hamburg. Bij de masters van vorige week in Parijs stelden ze een ticket voor de ATP Finals veilig door in de tweede ronde de Amerikaan Taylor Fritz en de Noor Casper Ruud te verslaan.

Het is voor Koolhof de eerste keer dat hij deelname aan het lucratieve eindejaarstoernooi afdwingt en hij is - in het gezelschap van zijn Duivense coach Marco Kroes - in Londen als enige Nederlandse speler van de partij. Jean-Julien Rojer, die al vaker present was in Londen, heeft zich dit keer niet niet geplaatst.

Voor Koolhofs partner Mektic is het de tweede deelname, in 2018 vormde hij een duo met de Oostenrijker Alexander Peya.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden